Oulun kampushanke etenee

Suomen Yliopistokiinteistöt kehittää Oulun Linnanmaan kampukselle yritysaluetta.

Oulun Linnanmaan yhteiskampus 2020 -hanke etenee suunnitelmien mukaan. Suomen Yliopistokiinteistöt Oy ryhtyy kehittämään Linnanmaalle myös yritysaluetta yliopistolta vapautuviin tiloihin.

Linnanmaalla rakennetaan parhaillaan Oulun yliopistolle ja Oulun ammattikorkeakoululle yhteistä kampusta. Yhteiskampuksen on määrä valmistua vuonna 2020, jolloin valtaosa Oulun ammattikorkeakoulun toiminnasta muuttaa Linnanmaalle.

Linnanmaan kampukselle peruskorjataan myös moderneja tiloja yrityksille ja yhteiskäyttöisiä tiloja yliopisto-yritysyhteistyölle. Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) ryhtyy muokkaamaan yritysaluetta yliopistolta vapautuneisiin, noin 10 000 neliön tiloihin kampuksen lounaiskulmassa. Yritykset lisäävät alueen vetovoimaisuutta ja edistävät yritysten ja oppilaitosten välistä yhteistyötä.

”Kokemuksemme mukaan yritysten tulo kampukselle hyödyttää sekä oppilaitoksia että yrityksiä. Muun muassa Tampereen Hervannan-kampuksen Kampusareenalla on vain parissa vuodessa syntynyt monta menestystarinaa, ja Linnanmaallakin on tämänkaltaiselle tilalle suuri tarve”, sanoo SYK:n kampuskehitys- ja markkinointijohtaja Juha Uotila.

”Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksemme tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet monitieteiseen tutkimukseen ja ainutlaatuisen oppimisympäristön opiskelijoille. Uudet yritystilat vahvistavat innovaatiokampusta ja edesauttavat tutkimustulosten hyödyntämistä, Oulun yliopiston yhteistyösuhteista vastaava vararehtori Arto Maaninen sanoo.

”Oulun ammattikorkeakoulussa ollaan erittäin tyytyväisiä osallistavaan suunnitteluprosessiin, sillä opiskelijat ja henkilökunta ovat olleet mukana alusta alkaen suunnittelijoiden kanssa miettimässä, millaisissa tiloissa tulevaisuudessa opiskellaan ja työskennellään. Kaiken suunnittelun tulee mielestäni tähdätä siihen, miten uudet tilat parantavat opiskelun ja oppimisen sujuvoittamista ja joustavoittamista”, sanoo OAMK:n rehtori Jouko Paaso.

Kampuksen keskellä sijaitsevia yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteiseen käyttöön tulevia tiloja uudistetaan kasvavan opiskelijamäärän tarpeisiin. Kampukselle tarvitaan yli 800 uutta lounasruokailupaikkaa sekä tilaa opiskeluun ja erilaisille tapahtumille.

Uutta monikäyttöistä ravintola-, opiskelu-, seminaari- ja juhlatilaa suunnitellaan keskeiselle paikalle eläinmuseolta vapautuviin tiloihin. Tilojen suunnittelun lähtökohtana ovat käyttäjien tarpeet SYK:n osallistavan suunnitteluprosessin mukaisesti. Suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy pääsuunnittelijanaan Matti Mastosalo.
SYK allekirjoitti tilamuutoksia koskevan vuokrasopimuksen Oulun yliopiston kanssa syyskuussa ja Oamkin kanssa marraskuussa. Yliopiston tilojen rakennustyöt käynnistyivät syksyllä, ja ammattikorkeakoulun tilojen rakentaminen käynnistyy kevättalvella 2018.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) on valtakunnallinen kampuskehittäjä, joka omistaa ja kehittää yliopistokiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Se kehittää kampuksia ja luo alueellisen kasvun mahdollisuuksia. SYK:n omistavat Suomen valtio ja 10 yliopistoa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Yhtiön tasearvo on noin miljardi euroa ja se koostuu yliopistojen 310 rakennuksesta. Vuoden 2016 liikevaihto oli 147,6 miljoonaa euroa. www.sykoy.fi

Lue lisää

Katso kaikki