Original Sokos Hotel Kimmel uudistuu: ”Talotekniikka uusitaan lähes kokonaan”

Jatkossa uutta ovat niin lattiat, sisäkatot, putket, sähköt, äänieristys, ikkunat, ovet kuin koko sisustus.

Joensuun Sirkkalanpuistossa sijaitseva Original Sokos Hotel Kimmel on suljettu ja talon uudistustyöt ovat alkaneet. Nyt puretaan siipiosan hotellihuoneita ja Sirkkala-salia uuden tieltä. Uudistuksen työllistävä vaikutus on merkittävä jo ensi vaiheessa: hanke työllistää 40 pohjoiskarjalaista rakennusalan ammattilaista.

Ensimmäisen vaiheen pääurakoitsijana toimii liperiläinen Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy. Hotellin siipiosan uudistus – ja samalla projektin ensimmäinen vaihe – valmistuu syyskuussa 2021.

– Alkuperäinen tarkoitus oli pitää hotelli auki uudistustyön ajan ja toteuttaa työt vaiheittain. Korona vaikutti kevään asiakasmääriin niin merkittävästi, että päätimme tammikuussa sulkea hotellin ja nopeuttaa uudistusta. Sulkeminen säästää aikaa ja rahaa sekä poistaa asiakkaille aiheutuvat meluhaitat, kertoo myynti- ja matkailujohtaja Tiina Kanninen Pohjois-Karjalan Osuuskaupasta.

Hotelli Kimmel avautuu kesän/alkusyksyn aikana, ja avausaikataulu täsmentyy koronatilanteen kehittymisen ja uudistustöiden etenemisen myötä.

Talotekniikka uusitaan lähes kokonaan

Original Sokos Hotel Kimmelin hankekokonaisuuteen kuuluvat muun muassa laajat purkutyöt, täydellinen pintaremontti, talotekniikan perusteellinen uudistaminen sekä pihatyöt. Jatkossa uutta ovat niin lattiat, sisäkatot, putket, sähköt, äänieristys, ikkunat, ovet kuin koko sisustus.

Purkutyöt aloitettiin tammikuussa 2021. Ne etenevät kerroksittain ja jatkuvat maaliskuulle saakka. Purun jälkeen alkavat rakennuksen sisätyöt, kuten laatoitukset ja väliseinien äänieristys, vaiheittain. Kimmelin uudistushanke työllistää ison joukon eri alojen ammattilaisia niin suunnitteluun, uuden rakentamiseen, LVI-töihin, sisustukseen, maalaukseen kuin pihatöihin.

– Talotekniikka uusitaan lähes kokonaan, eli samaan aikaan meidän rakennusmiesten kanssa työskentelevät LVI- ja sähköalan ammattilaiset. Hanke työllistää merkittävästi paikallisia ammattilaisia: ensimmäisessä vaiheessa Kimmelissä työskentelee 30 purku- ja rakennusmiestä. Lisäksi työmaalla on päivittäin muiden toimijoiden kautta kymmenkunta LVI- ja sähköalan paikallista ammattilaista, kertoo rakennustoimiston hallituksen puheenjohtaja Eero Reijonen.

Reijonen on ollut mukana PKO:n hotellihankkeissa aiemminkin.

– Olemme toteuttaneet Pohjois-Karjalan Osuuskaupalle useita projekteja, muun muassa Break Sokos Hotel Bomban mittavan uudistuksen. On hatunnoston arvoista, että osuuskaupan strategian mukaisesti projekteihin valitaan toteuttajat omasta maakunnasta, Reijonen toteaa.

Paikalliset toimijat ovat vahvasti Kimmelin uudistuksessa kiinni. LVI-urakoitsija on kiteeläinen LVI-Bioneerit Oy, sähköurakoitsijana kontiolahtelainen Sähköasennus Kuronen Oy ja automaatiourakan tekevät Schneider Electric Oy:n pohjoiskarjalaiset ammattilaiset.

Rakennesuunnittelun tekee joensuulainen Insinööritoimisto Kantelinen Oy, LVISA-suunnittelusta puolestaan vastaa Granlund Joensuu Oy. Arkkitehti- ja sisustussuunnittelussa käytetään hotellihankkeissa meritoitunutta Sisustus- ja arkkitehtitoimisto Puroplan Oy & Jaakko Puro Oy:tä Helsingistä.

Siipiosaan valmistuu Superior-tason huoneita sekä uusia näköalasviittejä, joista avautuvat hienot näkymät Pielisjoen rantamaisemaan. Uudet hotellihuoneet tarjoavat vieraille nykykarjalaista luksusta, joka tarkoittaa paitsi laadukasta toteutusta myös vahvaa värimaailmaa, maiseman avaamista vieraille ja luonnonläheisten materiaalien käyttöä.

Hotellin toinen vaihe eli kantaosan, aulan ja sisäänkäynnin uudistustyöt aloitetaan maaliskuun alussa 2021. Koko urakka on pääosin valmis vuoden 2021 loppuun mennessä.

Uudistuksen kokonaiskustannus on 19 miljoonaa euroa, ja työllisyysvaikutus 323 henkilötyövuotta.

Lue lisää

Katso kaikki