Opiskelija-asuntojen tuotantotukea voi jatkossa hakea ympäri vuoden

Opiskelija-asuntojen tuotantotuen hakemisessa siirrytään vuosittaisesta hakuajasta jatkuvaan hakuun.

Opiskelija-asuntojen tuotantotuen hakemisessa siirrytään vuosittaisesta hakuajasta jatkuvaan hakuun.

”Tällä on tarkoitus vauhdittaa kohtuuhintaisten valtion tukemien opiskelija-asuntojen tuotantoa. Jatkossa opiskelija-asuntojen rakennuttajat voivat jättää tukihakemuksen silloin kun se kullekin rakennuttajalle ja kuhunkin rakennushankkeeseen parhaiten sopii. Muutos tulee sovellettavaksi välittömästi”, ministeri Kimmo Tiilikainen sanoo.

Ympäristöministeriö ja sen alainen asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) ovat keskeisiä opiskelija-asuntojen rakentamisen ja peruskorjaamisen tukijoita. Käytännössä kaikki Suomen opiskelija-asunnot tehdään valtion korkotukemilla lainoilla ja investointiavustuksilla. Kuitenkin suurin osa opiskelijoista asuu vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa, joiden vuokrataso on monelle pienituloiselle opiskelijalle liian korkea.

Tukien hakuaikaa koskevan uudistuksen lisäksi ympäristöministeriö teettää yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa uuden selvityksen opiskelija-asuntojen tulevasta tuotantotarpeesta. Tällä tavoin saadaan arvio opiskelija-asuntojen uudistuotanto- ja korjaustarpeesta tuleville vuosille. Selvityksen on tarkoitus valmistua vuoden 2018 loppuun mennessä.

Lue lisää

Katso kaikki