Onnisen ja Insinööriliiton yhteistyö vie insinöörit kouluvierailuille

Insinööriliiton ja Onnisen yhteinen Insinööri käy koulua -hanke tuo kouluihin matematiikan iloa ja tekniikan lumoa.

Insinööriliiton ja Onnisen yhteinen Insinööri käy koulua -hanke tuo kouluihin matematiikan iloa ja tekniikan lumoa. Syksyn aikana yhdeksän Onnisella työskentelevää insinööriä vierailee oppilaitoksissa kertomassa työstään. Insinööriliitto avaa käynneillä kuulijoille tietoja insinöörikoulutuksesta.

Juhlavuotenaan Insinööriliitto haluaa kannustaa tulevaisuuden lahjakkuuksia alalle. Vaikka tekniikan taitoja vaaditaan työelämässä aiempaa enemmän, lasten ja nuorten matemaattinen osaaminen laskee. Lukioissa yhä harvempi valitsee pitkän matematiikan.

”Juhlavuosi tarjoaa hyvän mahdollisuuden auttaa lasten ja nuorten matemaattisen osaamisen parantamisessa”, sanoo Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo.

Insinööri käy koulua on yksi monista juhlavuoden hankkeista, joilla Insinööriliitto pyrkii parantamaan nuorten luonnontieteellistä ja matemaattista osaamista.

”Haasteena on saada koululaiset oivaltamaan jo nuorena, missä kaikkialla elämässä ja työssä luonnontieteellistä ja matemaattista ajattelua tarvitaan”, Salo sanoo.

Insinöörityön ja -koulutuksen tulevaisuuteen keskitytään juhlavuonna Insinööri käy koulua -hankkeessa, joka järjestetään syyslukukaudella yhteistyössä Onnisella työskentelevien insinöörien kanssa. Hanke on osa Onnisen ja Insinööriliiton vuodelle 2019 solmimaa kumppanuussopimusta.

Onnisella työskentelevät insinöörit jalkautuvat Suomen lukioihin ja ammattikouluihin kertomaan omista kokemuksistaan ja työstään insinöörinä. Tavoitteena on inspiroida ja rohkaista nuoria, etenkin tyttöjä, kiinnostumaan insinööriopinnoista jatkokoulutuksena.

”Olemme Insinööriliitossa huomanneet, että suinkaan kaikki nuoret eivät tiedä, minkälaisia työmahdollisuuksia insinöörikoulutus tarjoaa”, Salo sanoo.

”Oppilaitosyhteistyö on oiva tilaisuus kertoa nuorille, mitä mahdollisuuksia teknisen kaupan ala voi tarjota”, Onnisen toimitusjohtaja Martti Forss kertoo.

Onninen haluaa olla suunnannäyttäjiä tulevaisuuteen ja kertoa erilaisista vastuullisista vaihtoehdoista nuorille ja asiakkaillensa.

”Toivomme, että moni nuori innostuu tekemään opintovalintoja, jotka avaavat ovia teknisen kaupan maailmaan”, Forss jatkaa.

Onnisella työskentelevä insinööri vierailee kahdeksassa oppilaitoksessa tämän syksyn aikana. Näitä ovat Martinlaakson lukio Vantaalla, Tapiolan lukio Espoossa, Salpaus-koulutuskeskus Lahdessa, Hatanpään lukio Tampereella, Savon ammattiopisto Kuopiossa, Oulun seudun ammattiopisto, Keudan ammattiopisto sekä Lappia-ammattiopisto.

Kouluvierailuilla on mukana myös Insinööriliiton asiantuntija, joka kertoo yleisesti insinöörikoulutuksen eri aloista, hakuvaatimuksista ja oppilaitoksista, joissa insinööriksi on mahdollista opiskella.

Lue lisää

Katso kaikki