Onniselle ja K-Autolle uusi logistiikkakeskus Hyvinkäälle

Havainnekuva Hyvinkään logistiikkakeskuksesta. Kuva: Kesko

Kesko investoi yli 300 miljoonaa euroa rakentaakseen 82 000 neliömetrin kokoisen logistiikkakeskuksen Onnisen ja K-Auton käyttöön. Uusi logistiikkakeskus valmistuu vaiheittain vuosien 2025–2030 aikana, kertoo Kesko tiedotteessaan.

Rakennettava logistiikkakeskus sijaitsee Hyvinkäällä. Uusi logistiikkakeskus on alkuvaiheessa kooltaan yli 80 000 neliömetriä, josta valtaosa varataan Onnisen käyttöön. Se tulee korvaamaan Onnisen nykyisen Hyvinkäällä sijaitsevan logistiikkakeskuksen, ja siitä tulee noin 400–500 logistiikan ammattilaisen työpaikka. Nykyisessä logistiikkakeskuksessa työskentelee noin 400 henkilöä.

− Onninen on Keskon omistuksen aikana kasvanut merkittävästi. Arviomme mukaan teknisen tukkukaupan pitkän aikavälin näkymät ovat myönteiset: vihreä siirtymä, energiatehokkuuden lisääntyminen ja sähköistyvä yhteiskunta lisäävät teknisen tukkukaupan merkitystä tuotteiden ja ratkaisujen toimittajana, kommentoi Keskon rakentamisen ja talotekniikan toimialajohtaja ja pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala tiedotteessa.

Uusi logistiikkakeskus on Keskon toimialoja yhdistävä investointi. Onnisen lisäksi myös Keskon autotoimiala, K-Auto, siirtää varaosiin liittyviä varastotoimintojaan uuteen logistiikkakeskukseen.

Logistiikkakeskuksen rakennustyöt toteutetaan vaiheittain. Rakennustyöt aloitetaan vuoden 2022 lopussa.

Lue lisää

Katso kaikki