Onninen myydään Keskolle

Onvest myy tytäryhtiönsä Onnisen Keskolle 369 miljoonan euron käteiskaupalla.

”Onnisen omistus siirtyy nyt osaavalta ja perinteiseltä kotimaiselta yhtiöltä toiselle. Yhdessä Onninen ja Kesko pystyvät luomaan jotain aivan uutta. Maailma ja markkinat ovat jatkuvassa murroksessa ja uskon, että tällä kaupalla turvataan Onniselle hyvä tulevaisuus”, Onvest Oy:n hallituksen puheenjohtaja Maarit Toivanen-Koivisto sanoo.

Onnisella on takanaan yli satavuotias historia saman perheen omistuksessa. Liikemies Alfred Onninen perusti yhtiön Turussa vuonna 1913.

”Edustan perheyrityksen neljättä sukupolvea. Päätös Onnisen omistuksesta luopumisesta ei ollut helppo. Meille oli tärkeätä, että uusi omistaja Kesko on osaava ja kotimainen yhtiö. Haluan kiittää kaikkia onnislaisia hyvästä ja kovasta työstä. Onnislaisten ammattitaito tunnetaan ja sitä arvostetaan laajasti rakentamisen ammattilaisten keskuudessa”, Maarit Toivanen-Koivisto sanoo.

Onnisen toiminta-ajatuksena on kattavien materiaali- ja tietovirtapalveluiden tarjoaminen urakoitsijoille, teollisuudelle, julkisille organisaatioille ja teknisten tuotteiden jälleenmyyjille sekä tavarantoimittajille.

Onninen on Itämeren alueen johtavia materiaalipalvelujen tarjoajia. Suomen lisäksi yhtiö toimii Ruotsissa, Norjassa, Puolassa, Venäjällä, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Onninen työllistää runsaat 3 000 henkilöä, joista noin 1 200 Suomessa.

Onvest-konserniin kuuluu lisäksi taloteknisiä palveluita tarjoava Are. Onninen ja Are ovat toimineet erillisinä yhtiöinä, eikä kaupalla ole vaikutusta Aren toimintaan. Aressa työskentelee noin 2 700 henkilöä. Onvest on myös aktiivinen sijoittaja ja harjoittaa kiinteistötoimintaa keskittyen logistiikka-, myymälä- ja toimistokiinteistöihin.

”Onvest on sitoutunut omistaja, joka aikoo jatkossakin investoida ja työllistää Suomessa”,  Maarit Toivanen-Koivisto toteaa.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksynnän sekä kaupan muiden ehtojen täyttymistä. Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2016 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Toistaiseksi Onninen ja Kesko jatkavat erillisinä ja itsenäisinä yhtiöinä, eikä tällä ole asiakkaalle näkyviä muutoksia.

Kauppaan eivät kuulu teräsliiketoiminta eikä Onnisen Venäjän yhtiö. Teräsliiketoiminnalla on vahva asema ja Onvest kehittää sitä suunnitellusti.

Lue lisää

Katso kaikki