Onninen ja ABB laajentavat yhteistyötään

Onninen ja ABB laajentavat yhteistyötään ja toimittavat syksyn 2019 aikana sähköautojen pikalatauspisteitä K-ryhmän valtakunnalliseen sähköautojen K-Lataus-verkostoon.

Yhteistyö laajentaa Onnisen sähköteknisten tuotteiden valikoimaa kattamaan kaikki sähköautoilun latausverkoston rakentamisessa tarvittavan. ABB:n sähkötekniset tuotteet ovat jo nyt vahvasti edustettuna Onnisen valikoimissa, mutta hankinta K-Lataus-verkostoon tuo valikoimaan myös sähköautojen latauspisteet.

”Sähköllä on liikkumisen murroksessa merkittävä rooli ja sähköautojen lataukseen liittyvä teknologia kehittyy vauhdilla. Olemme erittäin iloisia, että pystymme yhteistyössä globaalin teknologiajohtaja ABB:n kanssa tuomaan uutta teknologiaa asiakkaidemme käyttöön”, Onnisen sähkön kategorioiden tuotelinjajohtaja Vesa-Pekka Vuopio sanoo.

“Meiltä löytyvät kaikki tarvikkeet latauspisteiden rakentamiseen, latauslaitteista aina kaapeleihin ja asennustarvikkeisiin sekä tarvittaessa myös energiavarastointiin”, Vuopio lupaa.

”ABB on pikalatauksessa globaali johtaja yli 11 000 toimitetulla pikalatauspisteellä. Teknologian kehittyessä sähköajoneuvojen käyttämät akkujännitteet nousevat vuosi vuodelta. K-ryhmän latausverkostoon toimitettavat ABB:n Terra 54 High Voltage -pikalatauspisteet ovat valmiita uusien sähköautojen korkeisiin akkujännitteisiin”, tuotemarkkinointijohtaja Henri Kapp ABB:ltä kertoo.

K-Lataus-verkosto on K-ryhmän valtakunnallinen sähköautojen latausverkosto, johon kuuluu vuoden loppuun mennessä lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä. K-ryhmän tavoite on rakentaa Suomeen koko maan kattava sähköautojen latausverkosto. K-kauppojen yhteyteen tulevat pikalatauspisteet soveltuvat hyvin kaupassakäynnin aikana tapahtuvaan nopeaan lataukseen.

Tekninen tukkukauppa Onninen toimittaa tuotteita ja palvelukokonaisuuksia urakoitsijoille, teollisuudelle, infrarakentamiseen ja jälleenmyyntiasiakkaille. Onninen on ollut osa K-ryhmää vuodesta 2016.

Lue lisää

Katso kaikki