Suomalaista tietomalliteknologiaa hyödynnettiin talviolympialaisissa

Trimblen Tekla Structures -tietomallinnusohjelmistoa käytettiin  PyeongChangin talviolympialaisten Gangneungin jääareenan suunnittelussa.

Trimblen Tekla Structures -tietomallinnusohjelmistoa käytettiin  PyeongChangin talviolympialaisten Gangneungin jääareenan suunnittelussa.

Tekla Structuresin tietomallipohjaista teknologiaa käytettiin hankkeen virheiden minimoimiseksi – monimutkaisten teräsrakenteiden suunnittelusta ja valmistuksesta sekä asennuksesta aina rakennuksen valmistumiseen lyhyessä ajassa.

Gangneungin jääareena koostuu kahdesta maanalaisesta kerroksesta ja neljästä ylemmästä kerroksesta. Rakennuksen bruttoala on 32,424㎡, ja istumapaikkoja on 12000 hengelle. Areena toimi PyeongChangin 2018 talviolympialaisissa taitoluistelun ja short trackin tapahtumapaikkana.

Koska areena tarvitsee laajan avoimen tilan, sen katto muodostuu monimutkaisista putkiristikoista. Teräsputkiristikon valmistuksesta ja rakentamisesta vastasi Dongbu Steel. Teräsosienvalmistaja käytti Trimblen Tekla Structuresia monimutkaisen putkiristikon suunnittelussa luoden digitaalisen simuloinnin teräsrakenteesta.

Teräsosien valmistaja pystyi nostamaan monimutkaisten teräsrakenteiden ja lukuisten liitoskappaleiden esivalmistusastetta hyödyntämällä LOD (Level of Development) 400 -tasoista suunnittelutietoa. Projektin osapuolet pystyivät myös parantamaan valmistuksen ja rakentamisen tehokkuutta tietomallipohjaisella yhteistyöllä ja sopeuttamalla työnkulkua.

“Tekla Structures mahdollistaa rakennustiedon pikkutarkan tarkistuksen ennen teräsosien valmistusta ja rakentamista”, Dongbu Steelin Senior Manager Byoung-ho Doh sanoo.

“Tekla Structuresilla voi luoda detaljoidun ja rakennettavan tietomallin vaikeimmillekin teräsrakenteille. Ohjelmisto hallitsee detaljointitehtävät tuottavimmalla tavalla ja realisoi tietomallinnuksen hyödyt läpi rakennusprosessin”, Wan-soon Park Trimble Koreasta sanoo.

Lue lisää

Katso kaikki