Nuorille suunnattu uratesti nostaa esiin mahdollisuuksia kestävän kehityksen saralla

Suunnittelu- ja konsultointialan toimialajärjestö SKOL ry on julkaissut sivuillaan opinto- ja uramahdollisuuksia pohtiville nuorille suunnatun testin, jonka tarkoitus on tuoda esille alan kestävään kehitykseen liittyviä opinto- ja uramahdollisuuksia.

Julkaistun leikkimielisen testin avulla nuoret voivat testata, mitä mahdollisuuksia suunnittelualla olisi heille tarjota. Testi kertoo nuorelle, mikä opiskelupaikka tai työ voisi vastata heidän omia arvojaan ja mielenkiinnon kohteitaan.

Eikä mitä tahansa opinto- ja uramahdollisuuksia, vaan sellaisia, joissa nuoret pääsevät ratkaisemaan kestävän kehityksen, ilmastonmuutoksen ja kiertotalouden haasteita.

Testin tulostyypit kertovat, mitä opintopolkuja pitkin nuori voisi päästä ratkaisemaan tulostyypille olennaisia kestävän kehityksen haasteita sekä minkälaisiin ammatteihin esitellyt opinnot valmistavat.

Testistä voi saada viisi erilaista tulosta, jotka pisteytetään sopivuuden mukaan: luovuuden lähettiläs, kaupunkiässä, energiavirtuoosi, supersuunnittelija tai ympäristövelho.

Testi sopii jokaiselle tulevaisuuttaan pohtivalle nuorelle, oli nuori sitten yläasteella, lukiossa, ammatillisessa koulussa tai pitämässä välivuotta. Se on helppo ja nopea täyttää eikä vääriä vastauksia ole.

Useat asenteita tutkivat barometrit ja kyselyt ovat osoittaneet, että nuoret ovat yhä useammin kiinnostuneita hakeutumaan sellaisten opintojen ja ammattien pariin, joissa he kokevat tekevänsä merkityksellistä työtä. Viime vuosina nuorten asenteissa on noussut vahvasti esiin kiinnostus saada vaikuttaa muun muassa ilmastohaasteisiin sekä tehdä työtä, joka palvelee heidän omaa arvomaailmaansa.

Suunnittelualla on tarjota paljon mahdollisuuksia, joissa nuoret pääsevät kehittämään konkreettisia ratkaisuja elinympäristömme parantamiseksi. Tämän vuoksi SKOL haluaa testin avulla tuoda suunnittelu- ja konsultointialan tarjoamia mahdollisuuksia vielä paremmin esille nuorten keskuudessa.

Lue lisää

Katso kaikki