NREP on ostanut Norreal Kehitys Oy:n

Kiinteistökehitysyhtiö NREP on ostanut kiinteistökehitysyhtiö Norrealilta koko Norreal Kehitys Oy:n osakekannan.

Yritysjärjestelyn seurauksena NREP toteuttaa Jätkäsaareen 90 vuokra-asuntoa käsittävän asuinkerrostalohankkeen. Tavoitteena on luoda kantakaupunkimaiseen umpikortteliin lähes nollaenergia-asuinkerrostalo.

Rakennushanke on osa Helsingin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaa. Hankkeeseen liittyy tutkimus, jossa tarkastellaan asuinkerrostalon suunnitteluratkaisujen, kuten rakennuksen muodon, ikkunoiden ja lasitettujen parvekkeiden, vaikutusta energiankulutukseen, lämpöviihtyvyyteen sekä ensimmäistä kertaa Suomessa myös luonnonvalo-olosuhteisiin umpikortteleissa.

”Haluamme edistää Helsingissä kestävää asuinrakentamista ja tuoda uudenlaisia ratkaisuja asumisen hiilijalanjäljen pienentämiseen ja asukkaiden viihtyvyyden parantamiseen. Uusi lähes nollaenergiakerrostalo rakennetaan loistavalle sijainnille Jätkäsaaren Länsisatamaan lähelle tulevia ratikkapysäkkejä ja palveluita”, kertoo NREP:n sijoitusjohtaja ja osakas Jani Nokkanen.

Hankkeen urakoitsijana toimii Rakennusliike Reponen Oy ja pääsuunnittelijana sekä tutkimuksen toteuttajana Arkkitehtuuritoimisto Kimmo Lylykangas Oy. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa tammikuussa 2020, ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan taloon kesällä 2022.

Lue lisää

Katso kaikki