Nivoksen uusi toimitusjohtaja on Marko Ahl

Marko Ahl: "Energiaratkaisujen on oltava samanaikaisesti päästöttömiä, edullisia ja kannattavia, ja vesi-, lämpö- ja nettiyhteyksien merkitys arjen toimivuudelle on yhä tärkeämpi."

Energia-, vesi-, lämpö- ja tietoverkkoratkaisuja tarjoavan mäntsäläläisen Nivoksen toimitusjohtajaksi on valittu Marko Ahl.

Ahl aloittaa tehtävässä 11. tammikuuta 2021. Konsernin pitkäaikainen toimitusjohtaja Esa Muukka siirtyy eläkkeelle helmikuun alussa.

Ahlilla on pitkä ja monipuolinen kokemus energia-alan tehtävistä.

– Nivoksella on tehty hienoja asioita muun muassa päästöttömän energian ja laadukkaiden sähkö-, vesi- ja valokuituyhteyksien tarjoamiseksi ihmisille ja yrityksille. Odotan mielenkiinnolla näiden ratkaisujen kehittämistä eteenpäin yhdessä nivoslaisten kanssa, Ahl sanoo.

Mäntsälän kunnan omistama Nivos-konserni tarjoaa asumista ja yrittäjyyttä helpottavia tuotteita ja palveluita Etelä-Suomessa. Yhtiön kehittämät ratkaisut ovat herättäneet laajaa kiinnostusta: esimerkiksi ilmastotekopalkittu Yandexin datakeskuksen hukkalämmön kierrätys kaukolämpöverkkoon. Hyvinkään Palopuron agroekologinen symbioosi, jossa Nivos on mukana luomubiokaasulaitoksen ja tankkausaseman osalta, valittiin Suomen esimerkiksi YK:n ilmastokokoukseen.

Ahlin mukaan kestäville ratkaisuille on yhä suurempi kysyntä.

– Alan näkymät ovat hyvät, mutta samalla ilmastonmuutoksen ja lisääntyneen kilpailun myötä haastavat. Energiaratkaisujen on oltava samanaikaisesti päästöttömiä, edullisia ja kannattavia, ja vesi-, lämpö- ja nettiyhteyksien merkitys arjen toimivuudelle on yhä tärkeämpi. Yhtälöä on onneksi ratkaisemassa fiksuja ja osaavia ammattilaisia, Ahl toteaa.

 

Lue lisää

Katso kaikki