Niko Riskilästä Tampereen ammattikorkeakoulun Vuoden Alumni

Tampereen ammattikorkeakoulun Vuoden Alumni 2020 on Nikora Oy:n toimitusjohtaja Niko Riskilä.

Tampereen ammattikorkeakoulun Vuoden Alumni 2020 on Nikora Oy:n toimitusjohtaja Niko Riskilä.

Valinnan perusteena on hänen aktiivinen toimintansa TAMKin alumnina, rohkeus toimia yrittäjänä rakennusalalla sekä työllistää sitä kautta muita alan ihmisiä. Riskilä on poikkeuksellinen yhdistelmä nuorta innokkuutta ja kiinnostusta kehittää omaa yritystoimintaansa.

Korkeakoulun ja työelämän yhteistyö sekä sen tuomat mahdollisuudet kiinnostavat Riskilää.

– Yrittäjänä voin tarjota esimerkiksi kehitysprojekteja tai opinnäytetyön aiheita. Mielessäni on jo muutamia ideoita yhteistyön varalle, joista erityisesti rakentamisen ympäristökuormituksen vähentämisessä haluaisin tehdä tutkimusta ammattikorkeakoulun kanssa. Mielestäni yritysten velvollisuus yhteiskunnassa on kantaa oma vastuunsa, ja olen tässä mielelläni itse mukana, Riskilä toteaa.

Riskilä valmistui TAMKista rakennustekniikan insinööriksi vuonna 2016. Nuoren insinöörin yritystoiminta alkoi jo opiskeluaikana, vuonna 2013 toiminimellä. Valmistumisensa jälkeen hän päätti perustaa uuden yrityksen, Nikora Oy:n.

Viime vuodet Riskilä on keskittynyt kasvattamaan uuden yrityksensä toimintaa, ja yritys työllistää tällä hetkellä seitsemän muuta henkilöä. Nikora Oy rakentaa perustajaurakointimallilla erilaisia kohteita ja toteuttaa myös mittatilaustyönä kohteita henkilöasiakkaille.

Riskilä on ollut aktiivinen alumni tekemällä yhteistyötä TAMKin rakennusarkkitehtikoulutuksen kanssa. Yhdessä TAMKin kanssa hän järjesti suunnittelukilpailun rakennusarkkitehtiopiskelijoille. Viidestä parhaimmasta työstä koostettiin lopulta Nikora Oy:n ensimmäinen rivitalo.

Jo aiemmin tänä vuonna Pirkanmaan Nuoret Yrittäjät palkitsi Niko Riskilän Pirkanmaan Vuoden nuori yrittäjä -palkinnolla.

TAMKin Vuoden Alumni valittiin nyt toista kertaa. Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto aloittivat vuoden 2019 alussa yhteisen alumnitoiminnan, joka kantaa nimeä Tampere Alumni. Kaikki TAMKin ja Tampereen yliopiston tai näitä edeltäneiden korkeakoulujen opiskelijat ja henkilökunta ovat Tampere-alumneja. Alumnitoiminnan tavoitteena on edistää korkeakoulujen ja alumnien välistä monipuolista vuorovaikutusta.

Kuva: Jaakko Saarilampi/Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu on osa Tampereen korkeakouluyhteisöä, joka aloitti toimintansa vuoden 2019 alusta. TAMK ja Tampereen yliopisto (ent. Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto) yhdessä muodostavat Suomen toiseksi suurimman monialaisen korkeakoulukeskittymän, jonka osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Yhteisöön kuuluu opiskelijoita yli 30 000 ja henkilöstöä lähes 5000. www.tuni.fi

Lue lisää

Katso kaikki