NCC rakentaa toimistokokonaisuuden HelsinginVallilaan

Fredriksberg tavoittelee BREEAM Excellent-tasoa.

NCC on mukana kehittämässä nopeasti kasvavaa Pasila-Kalasatama-akselin välistä aluetta Helsingissä. Fredriksbergiin luodaan elävä työympäristö, joka kytkeytyy luontevasti alueen palveluihin ja tapahtumiin 24/7.

Ennen kerrostalojen aikakautta nykyisen Itä- ja Länsi-Pasilan alue nimellä Fredriksberg. Nyt uusi Fredriksberg rakennetaan perinteikkäälle Vallilan Konepajan alueelle neljässä vaiheessa.

Ensimmäinen kuusikerroksinen vaihe nousee Sturenkadun ja Aleksis Kiven kadun kulmaan. Rakennuksen katutasoon tulevat kaupat ja palvelut ovat sekä työssäkäyvien että alueen asukkaiden käytettävissä.

Lähes 1800 neliömetrin kerroskoko mahdollistaa isommankin yrityksen tilojen toteuttamisen samaan kerrokseen, mikä tukee yhteisöllisyyttä. Fredriksberg tarjoaa valmistuessaan työpisteen noin 2500 henkilölle. Kokonaisuudessa on yhteensä noin 27 500 neliömetriä vuokrattavaa liike- ja toimistotilaa.

Fredriksbergistä tulee ekologinen toimistorakennus, joka tavoittelee kansainvälisen BREEAM-ympäristösertifiointijärjestelmän Excellent-tasoa. Julkisen liikenteen hyvät juna-, metro-, raitiovaunu- ja bussiliikenneyhteydet sekä kaikin tavoin tuettu työmatkapyöräily ovat merkittäviä ominaisuuksia.

Toimistotalon katolle sijoitettavat aurinkopaneelit tuottavat lisäenergiaa, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi jäähdytyksessä. Sähköautoille tulee latauspisteitä pysäköintihalliin sekä runsaat polkupyöräilijöiden tilat.

Ensimmäisessä vaiheessa on vuokrattavaa toimitilaa noin 8700 neliömetriä. Rakentaminen käynnistetään lähipäivinä ja toimitilat ovat muuttovalmiit vappuna 2018.

Lue lisää

Katso kaikki