NCC ja Optiplan kehittämään Jakomäkeä

Kehityshankkeessa korvataan viisi koulu- ja päiväkotikäytössä olevaa palvelurakennusta. Vapautuva tila käytetään asuinrakentamiseen.

NCC:n ja Optiplanin muodostama konsortio on tänään allekirjoittanut hankesopimuksen Helsingin kaupungin kiinteistöviraston kanssa Jakomäen kaupunginosan keskuksen kehittämisestä allianssihankkeena yhdessä Helsingin kaupungin kanssa.

Kehityshankkeessa korvataan viisi koulu- ja päiväkotikäytössä olevaa palvelurakennusta yhdellä uudisrakennuksella. Vaihtoehtona on peruskorjata tai laajentaa Jakomäen yläkoulun käytössä olevaa rakennusta.

Keskittämisen yhteydessä vapautuville tonteille on tarkoitus rakentaa asuntoja. Helsingin kaupunki arvioi asuntorakentamisen pinta-alaksi noin 20 000 neliömetriä, toteutustavasta riippuen 100–500 asuntoa.

Allianssin on määrä järjestää tämän syksyn aikana ideakilpailu, jonka avulla haetaan ajatuksia palvelurakennuksen arkkitehtuuriin ja alueen asemakaavoituksen pohjaksi. Tämän jälkeen alkaa varsinainen kehitysvaihe, jolloin suunnitelmat täsmentyvät niin palvelurakennusten kuin asuntojenkin osalta ja kaupunki aloittaa alueen kaavoitusprosessin.

”Jakomäen hanke on ainutlaatuinen pilottihanke kaikille osapuolille”, yksikön johtaja Markus Saari NCC:ltä korostaa.

”Tässä hankkeessa käytämme ensimmäistä kertaa uutta aluekehitysmallia, jossa kaupunki toimii yhdessä yksityisten toimijoiden kanssa hankkeen ideavaiheesta toteutukseen. Kaupunki on valmistellut hanketta jo vuodesta 2014 alkaen,” Helsingin kaupungin hankesuunnittelupäällikkö Jarmo Raveala kertoo.

Helsingin kaupungin tavoitebudjetti palvelurakennuksen toteuttamiseen on 30 miljoonaa euroa. Rakentaminen alueella alkaa viimeistään vuonna 2019. Palvelurakennuksen on määrä valmistua vuoden 2020 aikana.

 

 

Lue lisää

Katso kaikki