Minervaskolan peruskorjataan vanhaa kunnioittaen

Rakennus edustaa 1920-luvun klassisismia ja helsinkiläisistä koulurakennuksista se on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi rakennukseksi osana Etu-Töölön kaupunginosaa.

Ruotsinkielisen peruskoulu Minervaskolanin peruskorjaustyöt Apollonkatu 12:ssa Helsingissä ovat alkaneet. Pitkään odotettu perusparannusurakka tuo hyvät työskentelyolosuhteet runsaalle 180 ruotsinkieliselle lapselle. Alakoulun rinnalle avataan remontin jälkeen myös ruotsinkielinen päiväkoti.

Oppilaat ja henkilökunta ovat muuttamassa väistötiloihin Hiekkarannantielle rakennettuihin väliaikaispaviljonkeihin. Näillä näkymin koulu pääsee muuttamaan uusittuihin tiloihin vuoden 2018 syysloman jälkeen.

Remontissa koulun opetustilat säilytetään toiminnallisesti pääosin ennallaan, mutta aputilat paranevat korjaustöiden jälkeen oleellisesti: mm. oppilashuollolle varataan keskitetty rauhallinen tila ja wc-tiloja lisätään kaikkiin kerroksiin.

Minervaskolanin johtava rehtori Ronnie Rehnin mukaan kouluyhteisöllä on edessään mielenkiintoinen ajanjakso.

”Olemme iloisia siitä, että remontti lopulta alkaa. Minervaskolan on fantastinen kiinteistö, joka ansaitsee arvoisensa peruskorjauksen”, Rehn toteaa.

Minervaskolan on suunniteltu arkkitehti Eva Kuhlefelt-Ekelundin voittaman arkkitehtuurikilpailun ehdotuksen pohjalta, ja sitä pidetään yhtenä arkkitehdin päätöistä. Rakennus edustaa 1920-luvun klassisismia ja helsinkiläisistä koulurakennuksista se on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi rakennukseksi osana Etu-Töölön kaupunginosaa.

 

Lue lisää

Katso kaikki