Miljoonatilaukset arvotalojen linjasaneerauksista

Tuore yrityskauppa on mahdollistanut Talon Tekniikka -konsernille kilpailun isommista urakoista.

Linjasaneeraus- ja korjaushankkeiden urakointiin keskittyvä Projektipalvelu Talon Tekniikka on saanut alkuvuoden aikana mittavat tilaukset kahdeksalta asunto-osakeyhtiöltä Helsingissä. Urakoiden arvo on yhteensä noin 23 miljoonaa euroa. Joulukuussa tehty yrityskauppa on vauhdittanut isompien urakoiden voittamista.

”Alkuvuosi on ollut meille erinomainen. Olemme kilpailleet aikaisempaa isommista saneerausprojekteista ja onnistuneet voittamaan niitä. Tämä oli yksi yrityskaupan tavoitteista”, kertoo Talon Tekniikan hallituksen puheenjohtaja Sampo Kautto.

Talon Tekniikka osti viime joulukuussa LVIS-Hokan. Kaupan jälkeen Talon Tekniikka on yksi suurimmista linjasaneerauksiin ja korjausrakentamiseen keskittyvistä pääkaupunkiseudun yrityksistä. Yhtiö sai lisää osaavia henkilöjä, ja tarjonta laajeni sähköurakointiin sekä lämpö-, vesi-, ilmastointi- ja sähköalan huoltopalveluihin.

”Talouden elpyminen ja kattavampi palveluvalikoimamme näkyvät meillä, ja olemme laskeneet tarjouksia selvästi viime vuoden alkua vilkkaammin. Voittamamme urakat ovat olleet myös isompia kuin aiemmin.”

Saneerausurakoita riittää jatkossakin, sillä Isännöintiliiton vuosittaisen putkiremonttibarometrin mukaan asuinrakennuksista 40 prosenttia on tulossa korjausikään kymmenen vuoden sisällä. Barometri osoittaa myös, että putkiremontti aloitetaan usein liian myöhään.

”Usein taloyhtiöt heräävät vasta, kun vuotoja joudutaan jo korjaamaan. Pitkäjänteinen suunnittelu pitäisi kustannukset kurissa ja asumishaitat minimissä”, Kautto sanoo.

Talon Tekniikan alkuvuonna saamat saneerausurakat

  • Asunto-osakeyhtiö Vallilan Pienasunnot Nro 2:n peruskorjauksessa uusitaan koko talotekniikka ja tehdään kellariin ja muihin yleisiin tiloihin mittavat korjaustyöt. Urakan arvo on 4,5 miljoonaa euroa. Kohde on valmistunut vuonna 1926.
  • Asunto-osakeyhtiö Merilinnan arvokohteessa toteutetaan täydellinen talotekniikan peruskorjaus ja pihakannen kunnostus. Urakan arvo on 4,5 miljoonaa euroa. Kohde on valmistunut vuonna 1900.
  • 1960-luvulla rakennetun Asunto-osakeyhtiö Töölönkatu 44–48 korjausurakan arvo on 4 miljoonaa euroa. Urakassa uusitaan talotekniikka kokonaisuudessaan ja rakennetaan uusi hybridi-lämmöntalteenottojärjestelmä.
  • Asunto-osakeyhtiö Caloniuksenkatu 5:n peruskorjauksessa uusitaan koko talotekniikka. Urakkakokonaisuuteen kuuluu myös ikkunaremontti ja autohallin lattian uusiminen. Urakan arvo on 3 miljoonaa euroa. Kohde on rakennettu 1920-luvulla.
  • Lisäksi Talon Tekniikka on saanut alkuvuonna yhteensä yli 6,5 miljoonan euron tilaukset talotekniikan peruskorjauksiin kohteissa Asunto-osakeyhtiö Steniuksentie 12, Asunto Oy Bulevardi 9 Bostads Ab, Asunto Oy Lauttasaarentie 6 ja Asunto Oy Peukaloistentie 6 ja 8.

Lue lisää

Katso kaikki