Mikkelissä juhlittiin Keskusarkiston harjannostajaisia

16,4 miljoonaa euroa maksavaan Keskusarkistoon sijoitetaan noin 65 000 hyllymetriä aineistoja.

Mikkeliin rakennettavan arkistolaitoksen keskusarkiston harjannostajaisia vietettiin tiistaina 22.11. työmaalla Kalevankankaalla. Rakennustyöt käynnistyivät helmikuun alussa ja ovat edenneet suunnitellussa aikataulussa. Rakennus valmistuu vuoden 2017 lopussa.

Keskusarkiston rakennuttajana toimii Senaatti-kiinteistöt, joka on valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana toimiva liikelaitos. Rakennushankkeen projektinjohdosta vastaa ja työmaan päätoteuttajana toimii mikkeliläinen rakennuttajatoimisto Suomen Controlteam Oy.

Arkistoon tulee pääosin vähemmän käytettyä sekä myös digitoitua arkistoaineistoa. Keskusarkistossa tulee työskentelemään päätoimisesti 5–6 henkilöä. Arkistossa ei ole tutkijapalvelua paikan päällä, vaan se tukeutuu siltä osin Mikkelin maakunta-arkiston tutkijapalveluihin.

Keskusarkiston tehtävänä on säilyttää pysyvästi Suomen kansallisen asiakirjallisen kulttuuriperinnön keskeisiä aineistoja. Keskusarkistoon sijoitetaan arkistolaitoksen muiden toimipisteiden aineistoja noin 65 000 hyllymetriä sekä kartta-aineistoja.

Rakennuksen kustannusarvio on 16,4 miljoonaa euroa. Summasta suurimman yksittäisen osan muodostaa arkistohyllyhankinta. Rakennuksen pinta-ala on 5 000 m2. Rakennustyöt on jaettu noin 30 osaurakkaan. Hanke työllistää rakennusvaiheessa keskimäärän 20–30 henkilöä.

Lue lisää

Katso kaikki