Mikael Strandell: ”Tietyllä tavalla insinöörit ovat aiheuttaneet ilmastokatastrofin, ja insinöörit tulevat sen myös ratkaisemaan”

Strandell korostaa, että LVI-alan pitää olla mukana löytämässä uusia tuotteita ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi – samalla kun valmistavan teollisuuden on vähennettävä omaa hiilijalanjälkeään.

Mikael Strandell muistuttaa, että Suomessa on käytettävissä hyvä raakavesi – mikä ei kaikkialla ole itsestäänselvyys. ”Sitä päivää ei ihan heti tule, että joudumme täällä säästämään vettä.” Kuva: Cristian Hallivuori

Grundfosin toimitusjohtaja Mikael Strandell korostaa, että LVI-alan pitää olla mukana löytämässä uusia tuotteita ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi – samalla kun valmistavan teollisuuden on vähennettävä omaa hiilijalanjälkeään.

Teksti: Piritta Porthan Kuvat: Cristian Hallivuori

Aito kiinnostus talotekniikkaan. Siinä yksi syy, miksi Grundfosin toimitusjohtaja Mikael Strandell viihtyy niin hyvin talotekniikka-alalla. Hän on työskennellyt alalla vuodesta 1995 asti kaupallisissa tehtävissä: kentällä tukkukaupan, urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden kanssa.

– Koko perinteinen jakelukanava on tullut tutuksi. Olen pyrkinyt olemaan mukana myös erilaisissa tilaisuuksissa ja tekemisissä opiskelijoiden kanssa. Annamme Grundfosin tiloja opiskelijoiden ja tapahtumien käyttöön, hän kertoo.

Strandell valmistui LVI-insinööriksi vuonna 1993, siirtyi työelämään vuonna 1995 ja valmistui kauppakorkeakoulu Hankenista vuonna 1996. Teknisen ja kaupallisen koulutuksen yhdistelmä on ollut työssä eduksi: se on auttanut muodostamaan kokonaiskuvaa ja tuonut ymmärrystä siitä, mitä osakkeenomistajat hakevat.

– Vuonna 1995 olisi ollut kohtalaisen helppoa mennä töihin rahoitusalalle, mutta reaalitalous kiinnosti minua pankkimaailmaa enemmän. Olen varmasti yksi harvoista 90-luvulla rahoitusta ja sisäistä laskentaa lukeneista, joka on eksynyt tälle alalle. 

Talotekniikka-alalla viihtymiseen ovat vaikuttaneet myös alan ihmiset, kuten hyvät työnantajat ja esihenkilöt. On ollut mukavaa tehdä töitä.

– Ihmiset ovat tällä alalla erittäin ammattilaisia, mutta aika lupsakkaa rentoa porukkaa. 

Tämä on näyte Talotekniikka-lehden 1/2023 jutusta. Tilaajana pääset lukemaan jutun näköislehdestämme.

Tilaa Talotekniikka-lehti

Lue lisää

Katso kaikki