Metsähallitus ja Vattenfall sopimukseen Suomen ensimmäisestä avomeren tuulivoimapuistosta

Kuva: Pixabay

Metsähallitus ja Vattenfall ovat allekirjoittaneet sopimuksen Suomen ensimmäisen avomerialueen tuulivoimapuiston kehittämisestä ja rakentamisesta, kertoo Metsähallitus tiedotteessaan.

Tuulivoimapuisto, jonka suunniteltu kapasiteetti on 1,3 GW ja vuosituotanto arviolta 5 TWh, rakennetaan merelle Korsnäsin kunnan edustalle, maamme länsirannikolle. Hanke valmistuu 2030-luvulla.

Suomi on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuonna 2035 ja hiilinegatiivinen nopeasti sen jälkeen.

− Korsnäsin merituulivoimahanke on erittäin merkittävä uusi avaus kohti Suomen ilmastotavoitteiden toteuttamista, ja se vahvistaa maamme energiaomavaraisuutta tulevalla vuosikymmenellä. Nyt kun ensimmäinen avomeren tuulivoimahankkeen huutokauppa on saatu päätökseen, jatkamme tulevien huutokauppojen valmistelua vuonna 2023 sitä mukaa, kun niihin on alueiden kunnilla kiinnostusta, sanoo Metsähallituksen pääjohtaja Juha S. Niemelä tiedotteessa.

− Korsnäsin edustan hankkeessa kumppaniksi valikoitui Vattenfall, koska yhtiöllä on vankka kokemus suurimittakaavaisista merituulivoimahankkeista ja vastuulliset liiketoimintakäytännöt. Yhtiö myös esitti kaupallisesti kilpailukykyisimmät ehdot. Vakuutuimme vuoden kestäneen huutokauppaprosessin aikana siitä, että hanke edistää Korsnäsin, Vaasan talousalueen ja koko Suomen etua, Niemelä jatkaa.

− Vattenfall on Euroopan johtavia merituulivoiman kehittäjiä. Arvostamme erittäin paljon Metsähallituksen päätöstä valita Vattenfall Suomen ensimmäisen suurimittakaavaisen merituulivoimapuiston kumppaniksi. Olemme sitoutuneet tuomaan laajan osaamisemme Korsnäsin tuulivoimahankkeeseen ja tuemme Suomea matkalla kohti hiilineutraalia tulevaisuutta, sanoo Vattenfallin tuulivoimaliiketoiminnan johtaja Helene Biström tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki