Metropoliasta maailmalle

Metropolia ammattikorkeakoulussa talotekniikkaa opiskelevat nuoret päättivät repäistä ja niinpä kevään ISH-messuille Frankfurtiin lähdetään isolla köörillä.

Metropolia ammattikorkeakoulussa talotekniikkaa opiskelevat nuoret päättivät repäistä ja niinpä kevään ISH-messuille Frankfurtiin lähdetään isolla köörillä.

Metropolia ammattikorkeakoulun Talotekniikan opiskelijayhdistyksen työryhmä on pistänyt hihat heilumaan. He aikovat järjestää exkursion Saksassa Frankfurtin kaupungissa pidettäviin maailman suurimpaan talotekniikka-alan tapahtumaan, eli ISH-messuille.

Koskaan aiemmin ei ISH-messuille Metropolian puolesta lähdetty vastaavassa mittakaavassa. Nyt on tavoitteena saada kasaan 20 opiskelijan joukko reissua varten.

Projektin puuhanaisena toimiva Anna Äijö kertoo, että työryhmä on hakenut tukea hankkeeseen useilta yrityksiltä, sekä muun muassa Talotekniikka-lehdeltä. Yhteistyön tavoitteena on laatia muun muassa markkinatutkimus alalla toimivien keskeisten koti- ja ulkomaisten yritysten vahvuuksista, tulevaisuuden tavoitteista sekä niiden valmistautumisesta yhä vaativampiin haasteisiin niin energiatehokkuuden parantamisessa kuin ilmastonmuutoksenkin varalta.

Äijö kertoo, että opiskelijayhdistys on jo vuosia toiminut opiskelijoiden tapahtumajärjestäjänä, edunvalvojana ja yhteistyökanavana yrityksiin. Nyt päätettiin kuitenkin repäistä kunnolla, silti tiukan asiallisella linjalla.

”Matkaan sisältyy kaksi messupäivää, joiden aikana keräämme yrityksiltä tietoa tulevista trendeistä ja uusimmista tuotteista. Tuloksista laadimme markkinatutkimus-tyyppisen reportaasin Talotekniikkalehteen, mutta teemme selvityksiä myös yritysten puolesta, jos siihen löytyy halukkuutta ja tarvetta”, Äijö kertoo.

Opintomatkaa varten on haettu myös yrityssponsoreita, joista tähän mennessä mukaan ovat lupautuneet ainakin Messeforum, Bravida, Wavin, Oras, Nibe, Granlund ja viimeisimpänä FläktGroup. Aiheesta lisää keväämmällä. sponsoriksi ja sponsoreita on toki hakeneet muutkin

Kuvassa ylärivi vasemmalta: Valtteri Viitikko, Antti Holopainen. Alarivissä vasemmalta: Arttu Reilimo, Atte Torvikoski, Anna Äijö, Niklas Söyrinki. Työryhmässä ovat mukana myös Behre Aslan, Kiia Wilander, Ville Pussinen ja Kosti Kuronen.

Lue lisää

Katso kaikki