Metropolian kampuksen rau-urakka Assemblinille

Myllypuron kampuksen järjestelmiä hyödynnetään laboratoriona tulevien talotekniikan ammattilaisten koulutuksessa.

Metropolia-ammattikorkeakoulu keskittää vuoteen 2020 mennessä opetuksensa neljään toimipisteeseen. Kaikkien uudistuksien ja keskittämisien jälkeen Metropolian toiminta tulee olemaan 20 toimipisteen sijaan neljällä kampuksella: Vantaan Myyrmäessä, Espoon Leppävaarassa, Helsingin Arabianrannassa sekä Helsingin Myllypurossa.

Myllypuron kampuksen Metropolia Ammattikorkeakoulun käyttöön rakentaa Helsingin kaupunki. Kohteen rakentamiskustannukset ovat noin 165 miljoonaa euroa, joten kyseessä on yksi kaupungin suurimmista tällä hetkellä meneillään olevista talonrakennushankkeista. Kampusta rakennetaan vuosina 2016–2019 ja se valmistuu kahdessa vaiheessa: heinäkuussa 2018 ja elokuussa 2019.

Assemblin toteuttaa kampuksen rakennusautomaatiojärjestelmät. RAU-urakka aloitettiin 1.11.2017 ja se valmistuu elokuussa 2019. Assemblinin työn tilaajana toimii Quattroservices Oy.

”Kampuksen lämmitys- ja jäähdytyssäteilijöiden säätöventtiilit ovat paineriippumattomia ja toimilaitteet väylällä liitettyjä järjestelmään. Kohteesta tehdään erittäin energiatehokas ja muuntojoustava,” kertoo Assemblinin automaation liiketoimintajohtaja Kari Kumpulainen.

Kohde tulee toimimaan valmistuttuaan noin 6000 opiskelijan kampuksena. Myllypuroon siirtyvät Metropolian sosiaali- ja terveysalan sekä rakennus- ja kiinteistöalan toiminnot, korkeakoulun johto ja keskitetyt yhteiset palvelut.

”Kiinnostavaa rakennuksen tulevassa käytössä on, että se tulee toimimaan myös talotekniikan opiskelijoiden autenttisena oppimisympäristönä, eli rakennuksen järjestelmiä hyödynnetään ”laboratoriona” tulevien talotekniikan ammattilaisten koulutuksessa,” toteaa Metropolia Ammattikorkeakoulun projektijohtaja Simo Hoikkala.

Assemblin toteutti myös Metropolian Myyrmäen kampuksen rakennusautomaatiojärjestelmät. Myyrmäen kampuksen laajennus aloitettiin jo vuonna 2016. Laajennuksen jälkeen Myyrmäen kampuksella tulee olemaan työntekijöitä ja opiskelijoita melkein 4000.

Lue lisää: Metropolian kampuksen seinät alkavat kohota

Eturintaman taistelijat koulunpenkillä Metropoliassa

Lue lisää hankkeesta: Myllypuron kampuksen sivuilta

 

Lue lisää

Katso kaikki