Marko Holopainen: ”Työmaa on kompleksinen paikka – On tärkeää järjestää sinne kaikille hyvät työolot”

Bravidan toimitusjohtaja Marko Holopainen laskettelumatkalla Itävallan Ischglissä. Kuva: Marko Holopainen

Talotekniikka-alan ihmisistä ylivoimaisesti suurin osa työskentelee työmailla tai huoltokohteissa. Työturvallisuus on työmailla ensiarvoisen tärkeää, ja myös selkeät suunnitelmat ja aikataulut tukevat työhyvinvointia. ”Työhyvinvointi paranee, kun ihmiset tietävät, mitä tekevät ja mihin tähdätään”, sanoo Marko Holopainen.

Työmailta se lukioikäisenä lähti, Marko Holopaisen nyt jo 40 vuotta kestänyt ura talotekniikka-alalla. Holopainen kuvaa itseään työn suhteen ”vähän sellaiseksi suorittajaksi”. Hän viihtyy parhaiten, kun yrityksessä on motivaatiota mennä eteenpäin – kun asioita tapahtuu.

– Olen myös tarkka. Nostan ongelmat ajoissa esiin ja pyrin auttamaan. Mutta enemmän pitäisi jutella työntekijöiden kanssa nyt, kun ihmisiä alkaa olla taas paikalla, Holopainen pohtii.

Holopainen päätyi talotekniikka-alalle puoliksi sattumalta. Hän haaveili Teknillisessä korkeakoulussa alun perin laivainsinöörin urasta, mutta Wärtsilän konkurssi muutti suunnitelmat. Energiatekniikan ja LVI-järjestelmien opiskelu tuntui paremmalta idealta.

Opiskeluaikanaan ja valmistumisensa jälkeen Holopainen työskenteli Suomen Puhallintehtaalla – josta myöhemmin tuli Fläkt Group ja ABB Installaatiot – yhteensä 14 vuotta. Työnkuva vaihteli työmailta tarjousten laskemiseen, työnjohtajasta projektipäällikköön ja myyntijohtajasta kehitykseen. Toimitusjohtajana Holopainen on työskennellyt yhteensä melkein 20 vuotta: Kojalla, Constilla ja vuodesta 2018 asti nykyisessä pestissään Bravidalla.

_____________________________________________________________________________________________________

Tämä teksti on näyte Talotekniikka-lehden 7/2022 jutusta. Millaisia arvoja Marko Holopaisella on esihenkilönä? Miten työmaalla työskentelevien työhyvinvointia voisi hänen mielestään tukea? Miten hän pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan? Lue lisää ja klikkaa näköislehteen tästä.

Lue lisää

Katso kaikki