Marioff toimittaa sammutusjärjestelmän Mikkelin keskussairaalaan

Käyttöönotettu korkeapainevesisumusammutusjärjestelmä on osa kolmevuotista 100 miljoonan euron peruskorjausurakkaa.

Marioff on toimittanut ensimmäisen uuden HI-FOG -sähköpumppuyksikön (EPU) Mikkelin keskussairaalaan. Käyttöönotettu korkeapainevesisumusammutusjärjestelmä on osa kolmevuotista 100 miljoonan euron peruskorjausurakkaa.

Marioff, joka toimii Suomessa nimellä Marioff Corporation Oy, on maailman johtava vesisumusammutusteknologian kehittäjä, joka toimittaa järjestelmäratkaisuja tuotenimellä HI-FOG. Marioff on osa United Technologies -konsernin UTC Climate, Controls & Security -yksikköä (NYSE: UTX).

Marioffin mukaan uuden HI-FOG EPU:n edistyksellinen ohjausjärjestelmä, yksinkertaistettu mekaaninen rakenne sekä tehokas tilankäyttö tekevät siitä korkeapainevesisumusammutusteknologian edelläkävijän. Pumppuyksikkö on räätälöity asiakkaan tarpeisiin soveltuvaksi asentamalla erilliset taajuusmuuntimet jokaiseen moottoriin virtapiikin vähentämiseksi järjestelmän käynnistyessä.

Taajuusmuuntimien asentaminen lisää ratkaisun kustannustehokkuutta, koska varavoimageneraattorin mitoitusta voidaan pienentää. Varavoimageneraattori mahdollistaa järjestelmän luotettavan toiminnan myös mahdollisen sähkökatkoksen aikana.

”HI-FOG-järjestelmä on laajennettavissa suojaamaan uusia rakennuksia sekä peruskorjattuja tiloja korjausurakan edetessä, käyttämällä jo toimitettua pumppuyksikköä”, sanoo Marioffin liiketoimintajohtaja Jaakko Kääriäinen.

”Asiakas saa kustannustehokkaan kokonaisratkaisun, ilman että tarvitsisi investoida uuteen pumppuyksikköön sairaala-alueen laajentuessa.”

Mikkelin keskussairaala-alueen laajennus- ja peruskorjausurakka toteutetaan viidessä vaiheessa. Rakennusprojektissa uusitaan koko sairaala-alueen infrastruktuuri rakentamalla nykyaikaiset, uudis- tai korjausrakennetut sairaalarakennukset, olemassa olevalle Mikkelin keskussairaalakampukselle.

Uusi keskussairaala tarjoaa laaja-alaisia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja kuntalaisilleen, perinteisten sairaala- ja poliklinikkapalveluiden lisäksi. Rakennusurakan on tarkoitus valmistua vuonna 2020 ja sen arvioitu kokonaiskustannus on 105 miljoonaa euroa. Valmistuessaan Mikkelin keskussairaalassa on 18 800 brm2 uusia tiloja sekä peruskorjattuja tiloja 22 500 brm2.

Lue lisää

Katso kaikki