MariMatic varmisti 100 miljoonan euron kaupat

MariMatic on varmistanut projektikauppoja 100 miljoonan euron arvosta Hollannista, Saudi-Arabiasta ja Ruotsista. Projektit koskevat täysautomaattisiajätteiden imusiirtojärjestelmiä.

MariMatic on varmistanut projektikauppoja 100 miljoonan euron arvosta Hollannista, Saudi-Arabiasta ja Ruotsista. Projektit koskevat täysautomaattisia jätteiden imusiirtojärjestelmiä.

Yhtiön kehittämä MetroTaifun-järjestelmä perustuu pienikokoiseen, korroosiovapaaseen putkiverkostoon, jonka energiansäästö on jopa 70 prosenttia vastaavien tavanomaisten putkikuljetusratkaisujen energiankulutukseen verrattuna.

MariMaticin järjestelmässä jätteet kerätään jakeittain keräyspisteissä ja kuljetetaan alipaineella automaattisesti maanalaista putkistoa pitkin jätelajeittain kontteihin koonta-asemalle. Järjestelmä minimoi jäteautoliikennettä sekä haju- ja meluhaittoja.

Amsterdamin kaupunki on hankkinut MariMaticilta jätteiden imusiirtojärjestelmän Sluisbuurtin asuinalueelle. Sluisbuurt on uusi moderni kaupunginosa, joka rakennetaan mereen täyttömaalle. Suunnittelussa ympäristö ja kestävän kehityksen ratkaisut ovat keskiössä.

Alue koostuu 5500 asunnosta sekä koulu-, kauppa- ja toimistorakennuksista. Järjestelmän näkyvin osa tulee olemaan puiston viereen rakennettava jäteasema, jonne jätteet imetään kontteihin omina jätelajeinaan.

Rakennus on nimetty Timantiksi ja se on suunniteltu kestävää kehitystä ajatellen, mukaan lukien aurinkopaneelit ja sadevesien keruu. Osa seinistä on lasia, mikä antaa yleisölle mahdollisuuden seurata jätteenkeruujärjestelmän toimintaa.

Hankinnan erityispiirteenä oli teknologian ja laadun vahva merkitys kilpailutuksen pisteytyksessä.

Saudi-Arabian Mekan kaupungin uusi King Abdul Aziz Road -bulevardialue koostuu hotelli- ja asuntohotelleista ja yhteensä alueelle rakentuu kiinteistöjä yli 200:lle tontille. Tonttimaan hinta alueella on todennäköisesti maailman kallein. Hankkeen rakennuttajana toimii Umm Al Qura Development and Construction Company (UAQ).

Bulevardialueen arvioitu jätemäärä on noin 300 tonnia päivässä. MariMaticin toimittama järjestelmä tulee olemaan maailman toiseksi suurin automaattinen jätteidenkeräysjärjestelmä. Maailman suurin jätejärjestelmä sijaitsee myös Mekassa, al-Masjid al-Ḥarām –moskeijassa, jonka kapasiteetti on 600 tonnia jätettä päivässä. Myös tämä on MariMaticin toimittama.

Lisäksi yhtiö on allekirjoittanut uuden sopimuksen Saudi Bin Ladin Groupin kanssa moskeijajärjestelmän laajentamisesta Mataf-nimisellealueelle.

MariMatic toimittaa jätteensiirtojärjestelmät myös Ruotsiin Västeråsiin, Försegletin asuinalueelle sekä Tukholmaan, Haga Norran asuinalueelle, joka koostuu asunto-, toimisto- ja vähittäiskaupan rakennuksista.

Molemmat järjestelmät, kuten myös Amsterdamin järjestelmä, tehdään 300 mm:n komposiittiputkistolla. Suurempiin jätesäkkeihin (150 litraa) liiketila-alueella käytetään MariMaticin kehittämää formaattoritekniikkaa, jolla säkki muokataan putkeen sopivaksi. Vastaavanlaisia järjestelmiä on Suomessakin jo useilla alueilla:

MetroTaifun-järjestelmä on käytössä Suomessa muun muassa Tampereen Vuoreksen, Vantaan Kivistön, Helsingin Kruunuvuorenrannan ja Espoon Tapiolan alueilla sekä rakenteilla Tampereen Tampellan alueelle.

Myös kauppakeskus Triplassa Helsingissä jätteet siirtyvät MariMaticin järjestelmällä. Malmin sairaalaan on toteutettu järjestelmä, jossa on jätteidenkuljetuksen lisäksi pyykin kuljetus. MariMatic toimittaa putkikeräysjärjestelmiä myös ruokajätteen kuljettamiseen elintarviketeollisuuteen ja keittiöille.

Vantaalainen MariMatic on kehittänyt alipainesiirtojärjestelmiä vuodesta 1983 ja toimittanut yli 1000 järjestelmää eri teollisuuden aloille yli 40 maassa.

Lue lisää

Katso kaikki