Maija Jokela nimitetty Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun Vuoden alumniksi 2022

Maija Jokela. Kuva: Sanna Liimatainen/Ramboll Finland Oy

Ramboll Finland Oy:n toimitusjohtaja Maija Jokela on nimitetty Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun Vuoden alumniksi 2022. Tunnustus myönnettiin nyt seitsemännen kerran, kertoo Aalto-yliopisto tiedotteessaan.

Maija Jokela on tunnettu rakennusalan vaikuttaja.

− Rakennetun ympäristön kestävä suunnittelu takaa sen, että tulevaisuudessa rakennusten, teiden ja viheralueiden käyttö sopeutuu yhteiskunnan muutoksiin ja palvelee erilaisten ihmisten tarpeita. Maija Jokelalla on pitkä kokemus erityisesti suurten projektien ja vaativien asiantuntijatiimien johtamisesta. Hän on osoittanut, että rakentamishankkeiden suunnittelun asiantuntijana on mahdollista vaikuttaa koko yhteiskunnan kestävään ja energiatehokkaaseen kehitykseen. Hänen uransa on erinomainen esimerkki siitä, kuinka perinteisesti miesvaltainen rakennusala tarjoaa loistavia mahdollisuuksia myös naisille, sanoo dekaani Gary Marquis tiedotteessa.

− Olen todella iloinen tästä nimityksestä. Aalto-yliopisto on meille tärkeä kumppani, ja teemme monipuolista yhteistyötä, konkreettisena esimerkkinä oma toimipiste yliopiston tiloissa. Yhdessä Ramboll-säätiön ja Aalto-yliopiston kanssa pystymme panostamaan tutkimukseen ja siihen, että alalle saadaan jatkossakin tutkimustietoa sekä huippuluokan käytännön osaamista. Mietimme keinoja kansainvälisen yhteistoiminnan edistämiseksi. Pidän tärkeänä yhteistyötoimena myös Building 2030 -konsortiota, joka kehittää visiota Suomen rakennusalalle, toteaa toimitusjohtaja Maija Jokela.

Jokela valmistui rakenne- ja rakennustuotantotekniikan diplomi-insinööriksi Teknillisestä Korkeakoulusta vuonna 2006 pääaineenaan rakentamistalous. Valmistumisensa jälkeen hän toimi useita vuosia Swecossa muun muassa projektinjohto- ja rakennuttamistoimialan johdossa. Syyskuussa 2021 hänet nimitettiin Ramboll Finland Oy:n toimitusjohtajaksi.

Jokelalla on useita luottamustoimia, ja hän on toiminut muun muassa suunnittelu- ja konsultointialan yritysten toimialajärjestö SKOLin hallituksen varapuheenjohtajana. Teknologiateollisuus ry listasi hänet nuorten johtajien TOP 5 -joukkoon vuonna 2016. Rakennusalan insinöörien liitto RIL valitsi hänet vuoden 2021 rakennusalan diplomi-insinööriksi.

______________________________________

Lue myös Talotekniikka-lehden numerossa 6/2022 ilmestynyt juttu Maija Jokelasta.

Lue lisää

Katso kaikki