Magnus Sirén ETIM Internationalin puheenjohtajaksi

ETIM Internationalin puheenjohtaja Magnus Sirén. Kuva: Matti Rajala

ETIM Internationalin uudeksi puheenjohtajaksi on valittu LVI-Infon toimitusjohtaja Marcus Sirén. Hänet valittiin tehtävään marraskuun lopussa Lontoossa pidetyssä ETIM Intenationalin kokouksessa, kerrotaan ETIM Internationalin verkkosivuilla.

Uusi puheenjohtaja Magnus Sirén on ollut ETIM Internationalin hallituksen jäsen jo vuodesta 2017 lähtien.

− Odotan innolla yhteistyön jatkamista koko hallituksen, Technical Director Marc Habetsin ja Community Director Jeroen van der Holstin sekä koko ETIM-jäsenistön kanssa, sanoo Sirén Talotekniikka-lehdelle.

− Erityisesti tulen lisäämään yhteistyötä hallituksen varapuheenjohtajan Mary Shawn kanssa. Viime vuonna kävimme yhdessä läpi ETIM Internationalin ’roadmappia’, joka selkeytettiin ja saatettiin ajan tasalle. Tämä auttaa ETIM Internationalia keskittymään oikeisiin asioihin ja käyttämään resurssejaan fiksusti, Sirén jatkaa.

ETIM International -järjestö vastaa ETIM-standardin kehittämisestä ja ylläpidosta. ETIM (European Technical Information Model) on malli, jolla tuotteen tekninen tieto ilmaistaan yhtenäisellä tavalla, kieliriippumattomasti. ETIM mahdollistaa tuotehaun tietyillä teknisillä ominaisuuksilla ja vertailun samat ominaisuudet täyttävien tuotteiden kanssa. ETIM-standardin kehittämisestä Suomessa vastaa ETIM Finland. ETIM Finland on jäsenenä ETIM International -yhteisössä.

− ETIM Internationalissa on hyvin pieni mutta tehokas organisaatio, joten haasteena on resurssien käytön optimointi. Viime vuonna pystyimme palkkaamaan yhden lisähenkilön. Lisäksi osa valmistelutöistä tehdään maaorganisaatioissa tai sektorikokouksissa, mikä minimoi ETIM Internationalin resurssien suoraa käyttöä. Tärkein tehtävä ETIM Internationalissa on ylläpitää ja kehittää standardia, jotta se seuraa markkinoiden vaatimuksia, sanoo Sirén.

Sirén kertoo, että tänä vuonna järjestössä tullaan panostamaan erityisesti uuteen ETIM xChange -tiedonsiirtoformaattiin.

− Haluamme sen markkinoille mahdollisimman pian. Tällaisesta on kova kysyntä, koska se helpottaisi tiedonsiirtoa huomattavasti, etenkin API-rajapintojen kautta.

Lue lisää

Katso kaikki