Maatullin ala-asteen koulurakennus tarvitsee uusia korjauksia

Maatullin ala-asteen sisäilmaoireilusta tuli ilmoituksia keväällä, minkä vuoksi kaupunki käynnisti tutkimukset ja korjaustyöt koulussa.

Maatullin ala-asteen sisäilmaoireilusta tuli ilmoituksia keväällä, minkä vuoksi kaupunki käynnisti tutkimukset ja korjaustyöt koulussa.

Kesällä koulurakennuksen ilmanvaihtoa korjattiin, jotta ilmanvaihto olisi parempi ja ilmavuodot rakennuksen rakenteiden kautta sisäilmaan vähenisivät. Kesällä korjattiin myös talvella havaittuja paikallisia kosteusvaurioita.

Kaupunki sai tällä viikolla alustavaa tietoa viimeisteltävinä olevista tutkimuksista Sitowise Oy:ltä. Tulosten perusteella koulussa tulee tehdä jatkotutkimuksia ja laajempia korjauksia. Korjaustarpeen laajuus selviää, kun kaikki tutkimukset syksyn aikana valmistuvat.

Kaupunki on jo alkanut selvittää erilaisia vaihtoehtoisia korjaamista ja väistötiloja koskevia ratkaisuja. Näin nopeutetaan päätöksentekoa ja toimenpiteiden aloittamista. Korjausten toteuttaminen edellyttää vähintään osittaisia väistötiloja.

Toiminta koulussa jatkuu toistaiseksi normaalisti. Sisäilmaa seurataan tiloihin asennettujen olosuhdemittareiden avulla ja luokkahuoneisiin asennetaan ilmanpuhdistimia.

Maatullin ala-asteen koulurakennus on peruskorjausiässä, ja se on päätetty korvata uudisrakennuksella. Uuden koulun rakentaminen alkaa tämänhetkisen aikataulun mukaan vuonna 2022.

Lue lisää

Katso kaikki