LVI-tukkumyynti ennätyslukemissa

LVI-teknisten tuotteiden edellinen ennätystulos vuodelta 2008 ylittyi reippaasti.

LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynti oli koko vuoden 2016 osalta ennätyksellisen hyvä. Edellinen tukkujen kautta myyty ennätystulos vuodelta 2008 ylittyi reippaasti.

LVI-teknisiä tuotteita myytiin tukkuliikkeiden kautta vuoden 2016 aikana kaiken kaikkiaan 1 036 miljoonan euron arvosta. Koko vuoden osalta kokonaismyynti parani 4,2 prosentilla vuoden 2015 lukuihin nähden.

Vuoden viimeisen kvartaalin osalta LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynti oli 268 miljoonaa euroa, 3,5 prosenttia suurempi kuin vastaavana aikana edellisvuonna. Kaikkien vuoden 2016 kvartaalien myynnit olivat plussalla edellisvuoden lukuihin verrattuna.

Vuonna 2016 aikana rakentaminen ja erityisesti uudisrakentamisen elpyminen tuottivat positiivisia kerrannaisvaikutuksia koko Suomen talouteen. Myös tulevan vuoden kehityksen osalta ovat ennustelaitokset varsin yksimielisiä: talouskasvun uskotaan vuonna 2017 jatkuvan, joskin rakentamisen nousukiito tulee tasoittumaan. Uudisrakentaminen kasvanee edelleen, joskin hitaammin, korjausrakentamisen hieman laskiessa.

”Alan tulevaisuus näyttää juuri nyt varsin valoisalta”, LVI-Teknisen Kaupan Liiton toiminnanjohtaja Magnus Sirén arvioi.

”Uudisrakentaminen on saatu kasvuun ja vaikka korjausrakentaminen hieman vähenisikin, 1980–1990 -lukujen taitteen ylikuumentuneessa buumissa tehdyt rakennukset alkavat olla nyt korjauskypsiä, niin että ainakin tarve korjaamiselle tulee pysymään suurena. Korjausrakentamista edistää myös kuluttajien vahva luottamus talouteen, vastaavia lukuja on viimeksi nähty vuonna 2011. Myös tuoreimmat tiedot vuoden 2016 lopulla asuntorakentamisen rakennuslupien määristä takaavat, että töitä tulee LVI-puolella riittämään koko vuoden 2017”, hän sanoo.

 

Lue lisää

Katso kaikki