LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi 3,9 prosenttia

Tukkumyynnin arvo oli 252 miljoonaa euroa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Tukkumyynnin arvo oli 252 miljoonaa euroa vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

LVI-teknisiä tuotteita myytiin tammi-maaliskuussa 252 miljoonan euron arvosta, mikä oli 3,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin vastaavalla ajanjaksolla.

”Talotekniikka-alan näkymät ovat edelleen hyvät, ja kaikki rakentamisen ja LVI-alan toimintaan liittyvät osatekijät ennustavat myyntivolyymien pysyvän hyvinä vielä jonkin aikaa”, arvioi LVI-Teknisen Kaupan Liitto ry, joka ylläpitää tukkumyyntitilastoa.

Liitto muistuttaa, että VM:n rakentamisen suhdanneryhmän Raksun mukaan rakentamisen tuotanto säilyy tänä vuonna 2-4 prosentissa.

”Asuntoaloitukset säilyvät kuluvana vuonna hyvällä tasolla, vaikkakin esimerkiksi Rakennusteollisuus RT ry on suhdanneraportissaan havainnut kerrostaloille myönnettyjen rakennuslupien tasaantuneen etenkin pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Kasvun painopiste on siirtymässä keskisuuriin kaupunkeihin, arvioi RT ry.”

Digitalisaatio  voi muuttaa ennen pitkää LVI-teknisen alan kannattavuutta ja työtapoja.

”Yhdistyksen näkökulmasta lähivuosien yksi iso mahdollisuus ja haaste on alan tuotetiedon onnistunut digitalisointi. Parhaillaan käynnissä oleva ETIM-standardin käyttöönotto parantaa merkittävällä tavalla teknisen tiedon luokittelua ja helpottaa alan arvoketjun toimintaa aina suunnittelusta osto- ja myyntitapahtumaan asti”, LVI-Teknisen Kaupan liiton toimitusjohtaja Magnus Sirén sanoo.

 

Lue lisää

Katso kaikki