LVI-teknisten tuotteiden toisen kvartaalin myynnit lähes ennallaan

LVI-teknisten tuotteiden toisen kvartaalin tukkumyynneissä koettiin hyvin lievää laskua, vaikka odotukset pudotuksesta olivat koronapandemian puhkeamisen myötä suuremmat.

LVI-teknisten tuotteiden toisen kvartaalin tukkumyynneissä koettiin hyvin lievää laskua, vaikka odotukset pudotuksesta olivat koronapandemian puhkeamisen myötä suuremmat.  LVI-teknisten tuotteiden toisen kvartaalin tukkumyyntien arvo laski edellisvuoden vastaavan ajanjaksoon verrattuna 0,9 prosenttia.

LVI-teknisten tuotteiden tukkumyyntien arvo oli vuoden toisella kvartaalilla 302 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 305 miljoonaa euroa. Pudotusta edellisvuoteen oli vain vajaan prosentin verran.

Rakentaminen ja talotekniikka onkin pärjännyt koronakeväässä selvästi pelättyä paremmin.

– Ensimmäinen kvartaali oli vahva ja vuoden toinenkin neljännes vielä lähellä viime vuoden hyvää tasoa. Vaikka aloitusten määrä kääntyisi laskuun syksyllä, jo aloitettuja hankkeita valmistuu vielä paljon tänä ja ensi vuonna, toimitusjohtaja Ilkka Salo Talotekninen teollisuus ja kauppa ry:stä sanoo.

– Tuntuu siltä, että koulujen sulkemisen ja etätyön tuoman toimitilojen vajaakäytön suomaa tilaisuutta uudistamiseen, huoltoon ja korjaamiseen ei ole täysin osattu hyödyntää. Mikäli vielä syksyllä ja talvella tiloja on tyhjillään, toivoisin, että nuo mahdollisuudet hyödynnettäisiin nyt paremmin.

– Myös lisäbudjetin tuomat rahoitusmahdollisuudet korjausrakentamiseen ja energiatehokkuuden parantamiseen puoltavat olemassa olevien tilojen korjausta.

 

LVI-teknisten tuotteiden tukkumyyntejä tilastoi Talotekninen teollisuus ja kauppa ry, jonka jäsenyritysten kautta myydään arviolta 70 prosenttia LVI-teknisistä tuotteista Suomessa.

 

Lue lisää

Katso kaikki