LVI-teknisten tuotteiden myynnissä rikottiin ennätyksiä

LVI-teknisiä tuotteita myytiin alkuvuonna 9,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

LVI-teknisiä tuotteita myytiin alkuvuonna 9,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tukkumyynnin arvo oli vuoden kahdella ensimmäisellä neljänneksellä 292 miljoonaa euroa, kun se edeltävänä vuonna vastaavalla ajanjaksolla oli 267 miljoonaa euroa. Jos tahti jatkuu samanlaisena vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, voi kuluvasta vuodesta tulla jo kolmas LVI-teknisten tuotteiden myynnin ennätysvuosi.

Tilastokeskuksen tuoreimpien tilastojen mukaan keväällä myönnettyjen rakennuslupien määrä pieneni selvästi (17,7 prosenttia) – eniten liike- ja toimistorakennuksissa, mutta myös asuinrakentamisessa merkittävästi.

Rakennusteollisuus RT ry:n alkuvuoden ennusteen mukaan asuinrakentamisen painopiste siirtyy loppuvuonna isoista kasvukeskuksista keskisuuriin kaupunkeihin. Vaikka rakennusluvat ja aloitukset ovat viimeisimmissä tilastoissa pudonneet merkittävästi, näkee RT ry suhdanteiden paremminkin palaavan normaalitasoille isojen kasvupiikkien jälkeen.

”Rakentamisen suhdanne näyttää LVI-alan kannalta vielä oikein hyvältä. Voimme odottaa hyvien aikojen jatkuvan vielä pitkälle ensi vuoteen”, toimitusjohtaja Magnus Sirén LVI-Teknisen Kaupan Liitto ry:stä sanoo.

LVI-Teknisen Kaupan Liitto ry ylläpitää tukkumyyntitilastoa. LVI-Teknisen Kaupan liitto ja Talotekniikkateollisuus ry julkistivat kesäkuussa 2018 aikeensa muodostaa uusi talotekniikka-alan yhdistys, Talotekninen teollisuus ja Kauppa TalTeKa ry. Uuden yhdistyksen järjestäytyminen toteutetaan syksyn 2018 aikana.

 

Lue lisää

Katso kaikki