LVI Juhani Niemelle Dornbrachtin edustus

LVI Juhani Niemi Oy on aloittanut saksalaisen hanavalmistaja Dornbrachtin Suomen-edustajana. Yhteistyöhön kuuluu Dornbrachtin designhanojen näyttely osana LVI Juhani Niemen Kylpystudiota Espoossa.
Niemi on ollut saksalaisen Duravit AG:n saniteettiposliinien ja kylpyhuonetarvikkeiden edustaja vuodesta 1993. Niemellä oli myös Hansgrohen hanojen edustus vuoteen 2007, jolloin Hansgrohe perusti Suomeen oman markkinointiyhtiönsä.
Dornbract on perustettu vuonna 1950, ja sen vuosiliikevaihto on 200 miljoonan euron luokkaa. Tuotteista menee vientiin 68 prosenttia. Dornbrachtin tavoitteena on vahvistaa asemaansa pohjoismaisilla hanamarkkinoilla; yritys avasi oman toimistonsa Kööpenhaminaan vuoden 2009 keväällä.
Myynti- ja markkinointijohtaja Tor Tegnander sanoi Talotekniikka-lehdelle ISH 2009 -messuilla Frankfurtissa, että Dornbrachtin pääfokuksena Pohjoismaissa on Tanska, Ruotsi ja Norja. Tegnander piti Suomeakin valloittamisen väärtinä, vaikkei markkina olekaan suuri. Tegnander totesi yrityksen etsivän aktiivisesti edustajaa ja näyttelytilaa Suomesta.

– Dornbracht oli ottanut selvää Suomen markkinoista ja havainnut meidän firmamme historian. Tasan vuosi sitten heinäkuussa tapasimme Helsingissä ja syksyllä 2009 allekirjoitimme yhteistyösopimuksen. Odotamme yhteistyöltä todella paljon. Oli hienoa löytää yhteistyökumppani, jolla on samat arvot ja ajatukset kuin meillä, kertoo LVI Juhani Niemen toimitusjohtaja Timo Niemi.

Kylpystudion näyttelyä on rakennettu keväästä asti, ja kaikki Dornbrachtin hanat sekä lisävarusteet ovat nähtävillä tulevan syksyn aikana.

– Studiossa on jo nyt asennettuna useita hanoja, joten asiakkaat voivat kokeilla, miten ne todella toimivat veden kanssa. Kun saamme näyttelyn lopullisesti kuntoon, uskon, että Suomesta ei löydy toista saman tason kylpyhuonenäyttelyä, Niemi sanoo.

– Uskon, että tulemme pärjäämään hyvin Suomessa ns. yläsegmentin markkinoilla. Muotoilu, laatu ja tuotteiden eettisyys ja muut ns. vihreät arvot tulevat koko ajan tärkeämmiksi. Kuluttajia kiinnostaa mm. tuotteiden pitkäikäisyys ja se, miten ja missä ne on valmistettu.


LVI Juhani Niemen kylpystudioon Espooseen on rakennettu Dornbractin hanojen näyttelytila. Hanat on liitetty vesi- ja viemäriverkostoon, joten asiakkaat voivat kokeilla, miten ne todella tomivat, lupaa Timo Niemi.

Lue lisää

Katso kaikki