LVI-ammattilaiset Facebookissa

Kuulutko jo Facebookin ”LVI-alan ammattilaiset” -ryhmään? Ryhmän yli 3000 jäsentä käyvät aktiivista keskustelua alan asioista.

Kuulutko jo Facebookin ”LVI-alan ammattilaiset” -ryhmään? Ryhmän yli 3000 jäsentä käyvät aktiivista keskustelua alan asioista.

 Teksti: Piritta Porthan Kuva: Markku Niskala

Antti Pyrrö jakoi Facebookin LVI-alan ammattilaiset -ryhmässä tämän jutun yhteydessä olevan kuvan. Kuvassa LVI-alan asennuksia ja korjauksia työkseen tekevä Pyrrö vaihtaa rikkoutunutta pohjavesipumppua. Oululaisessa taloyhtiössä sijaitseva pumppu on sijoitettu betonirengaskaivoon.

– Asennuspaikka oli ahdas, mutta vaihto onnistui siitä huolimatta ongelmitta ja sujuvasti, Oulun Putkisepät Oy:ssä työskentelevä Pyrrö kertoo Talotekniikka-lehdelle.

Pyrrön Facebook-päivitystä kommentoi LV-asentaja Tuomas Kemppi. ”Hyvin tuossa on tilaa”, Kemppi kirjoittaa kommentissaan ja kertoo omasta vastaavasta työkeikastaan. Siinä tilanteen oli tehnyt hankalaksi kaivon keskeltä menevä purkuputki: ”Piti ottaa pois myös kaivon kannen ympärillä oleva kehys, että mahduin putken ohi”.

Pahempiakin paikkoja Kemppi kertoo tosin työkeikoilla kohdanneensa.

Kuka mahtuu kaivoon?

Pyynnöstä Are Oy:llä työskentelevä Kemppi kertoo omasta työkeikastaan Talotekniikka-lehdelle tarkemmin.

– Kaivoon menemisen syy oli yläasentoon jumiin jäänyt uppopumpun kelluke, eli ammattitermein pässin kives. Valurautainen kehys piti nostaa tieltä pois, jotta mahduin purkuputken ohi tikkaille, Kemppi sanoo.

Kemppi kävi vapauttamassa kellukkeen ja lisäsi sen johtoon pari nippusidettä, jotta kelluke ei jumiutuisi uudelleen. Kempin lisäksi paikalla oli kaksi muutakin asentajaa.

– Minä jouduin kaivon pohjalle, koska olin porukan laihin. Mahduin nippa nappa purkuputken ohi ja väliin. Kahdella muulla asentajalla ei olisi ollut mitään mahdollisuutta mahtua kaivoon.

Asennushommissa Kemppi kastui nilkkoihin asti, sillä kaivon pohjalle oli jäänyt vettä.

– Loppupäivä oli hieman nihkeä. Oli tammikuu ja pakkasta yli kymmenen astetta. Varakengät ja -sukat olivat tietenkin kotona.

Lue lisää

Katso kaikki