LUT irtisanoo 12 työntekijää

Lappeenrannan teknillisen yliopiston yt-neuvottelujen seurauksena yliopiston henkilöstön lukumäärä vähenee 38 henkilötyövuotta. Henkilöstövähennyksistä kohdentuu opetus- ja tutkimushenkilöstöön 10 henkilötyövuotta ja tukipalveluihin 28 henkilötyövuotta.
Tukipalvelutehtävissä tapahtuneet vähennykset kohdistuivat pääasiassa teknillisen tiedekunnan teknisiin palveluihin ja yliopiston tietohallintopalveluihin. Opetus- ja tutkimushenkilöstön vähennykset kohdistuvat eniten teknilliseen tiedekuntaan.
Teknillisen tiedekunnan nykyisestä hieman yli 400 opintojakson opetustarjonnasta poistuu ensi lukuvuonna 36 opintojaksoa eli noin yhdeksän prosenttia. Yliopiston koko opetustarjonnasta, noin 850 opintojaksoa, vähennys on hieman yli neljä prosenttia.
Irtisanomisten seurauksena yliopistosta vähenee 12 tehtävää. Lisäksi neljä henkilöä irtisanoutuu itse otettuaan vastaan niin sanotun irtisanoutumiskorvauksen. Muilta osin henkilöstövähennykset on toteutettu eläkeratkaisujen ja määräaikaisuuksien päättymisten kautta.

Lue lisää

Katso kaikki