Luksustason Nereus valmistuu YIT:n Merenkulkijanrantaan Helsingissä

Osittain meren päälle rakennettu asuintalo Asunto Oy Helsingin Nereus valmistuu Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevaan YIT:n Merenkulkijanrannan asuntokohteeseen. Merellisen ympäristön ja laatuasumisen lähtökohdista suunniteltuun Nereukseen valmistuu 25 uniikkia YIT Kotia kaksioista yli 180 neliön huoneistoihin.
Merenkulkijanrannan korttelin rakentaminen aloitettiin vuonna 2007 ja alueen seitsemästä asuntoyhtiöstä on valmistunut kolme: Steevi, Staagi ja Nereus. Seuraavat kaksi asuntoyhtiötä Jiina ja osin meren päälle rakentuva Ruffi ovat rakenteilla. Merenkulkijanrannan asuinalue Lauttasaaren Vattuniemessä muodostuu kymmenestä eri rakennuksesta ja noin 250 luksusasunnosta. Kolme alueen asuintaloista rakentuu osittain meren päälle, pisin ulottuen 40 metriä rantaviivasta merelle. Koko Merenkulkijanrannan alueen arvioidaan valmistuvan 2014.
– Merenkulkijanranta on erittäin mielenkiintoinen ja haastava hanke niin suuruusluokaltaan kuin rakennusteknisestikin. Viime talvien kovista olosuhteista huolimatta rakentaminen on edennyt suunnitellusti, kertoo Merenkulkijanrannan vastaavana mestarina koko hankkeen ajan toiminut Mika Kosonen.

Merenkulkijanrannan asukkailla on käytössään YIT:n kehittämä, netissä toimiva eTalo. Sähköisestä käyttöliittymästä asukkaat näkevät omaa huoneistoaan ja taloyhtiötä koskevat tiedot ja ajankohtaiset asiat sekä paikallista tietoa, kuten säätilan, lähialueen palvelut ja lähiliikenteen aikataulut. Merenkulkijanrannassa asukkaat voivat eTalon kautta seurata myös huoneistonsa olosuhteita ja asunnon vedenkulutusta sekä tilata siivous- ja pesulapalveluja, ruoan kotiinkuljetusta, sisustuspalveluja tai teknistä tukea wlan- ja TV-asennuksiin tai erilaisiin tietokonepulmiin.

Merenkulkijanrannassa käytetty energiatehokas LVIA-tekniikka luo asukkaille uudenlaiset viihtymisolosuhteet. Asukas voi valita halutun lämpötilan huonekohtaisesti ja kohteen automaatiojärjestelmä huolehtii lämmityksen ja viilennyksen ohjaamisesta. Merivettä käytetään hyväksi huoneiden lämpötilan viilentämisessä aktiivijäähdytyspalkeilla.

Merenkulkijanrannan alue on arkkitehtuurin, merellisen kokonaisuuden sekä talotekniikkaan liittyvien innovaatioiden ansiosta mukana Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo- ohjelmassa, jolla pyritään lisäämään kerrostaloasumisen vetovoimaisuutta ja yksilöllisiä asumisratkaisuja.

www.yit.fi

Lue lisää

Katso kaikki