Lukkaroinen Arkkitehdit liittyy Solwersiin – ”Kaupan myötä meille muodostuu yli sadan arkkitehdin tiimi”

Kauppa astuu voimaan välittömästi, ja kauppahinta koostuu 4 miljoonan euron kiinteän osuuden lisäksi ehdollisesta Lukkaroinen Arkkitehdit Oy:n vuosien 2022–2024 tuloskehitykseen sidotusta lisäkauppahinnasta.

Solwers Oyj ja Lukkaroinen Arkkitehdit Oy:n osakkeenomistajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaisesti Lukkaroinen Arkkitehdit Oy:n koko osakekanta siirtyy Solwers Oyj:n omistukseen. Kauppa astuu voimaan välittömästi, ja kauppahinta koostuu 4 miljoonan euron kiinteän osuuden lisäksi ehdollisesta Lukkaroinen Arkkitehdit Oy:n vuosien 2022–2024 tuloskehitykseen sidotusta lisäkauppahinnasta. Yrityskauppa tukee Solwersin kasvustrategiaa ja vahvistaa asemaa arkkitehtipalvelujen tarjoajana, kertoo Solwers tiedotteessaan.

Talotekniikka-lehti

Lukkaroinen Arkkitehdit Oy on perustettu vuonna 1980 ja työllistää 77 henkilöä Oulussa ja Helsingissä. Yhtiön liikevaihto 2020 oli 6,0 miljoonaa euroa ja liiketulos 0,5 miljoonaa euroa. Yhtiön ydinosaamista on arkkitehtisuunnittelu, johon sisältyy rakennus-, sisustus- ja maankäytön suunnittelu.

Asiakkaita ovat pääasiassa julkiset organisaatiot ja rakennusyhtiöt. Toimistolla on mittava määrä toteutettuja ja parhaillaan suunnittelussa olevia vaativia rakennushankkeita. Tunnettuja suunnittelutöitä ovat muun muassa palkittu Pudasjärven Hirsikampus, Hiukkavaaratalo, Kuopion Kaarisairaala sekä Salmisaaren liikuntakeskus Helsingissä. Lukkaroinen Arkkitehdit jatkaa toimintaansa omalla nimellään ja henkilöstöllään.

Kauppahinnan kiinteästä osuudesta kolme miljoonaa euroa suoritetaan käteisvastikkeella ja miljoona euroa Solwers Oyj:n uusilla osakkeilla. Osakeanti suunnataan myyjille osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen Solwers Oyj:n yhtiökokouksen 22.04.2021 hallitukselle antaman valtuutuksen perusteella.

Uusien osakkeiden merkintähinta on keskiarvo Solwers Oyj:n osakkeiden kaupankäyntipäivien päätöskursseista 30 päivän ajalta ennen kauppaa, noin 7,47 euroa per osake. Myyjille suunnattavien osakkeiden lukumäärä on 133.888 osaketta, ja Solwers Oyj:n liikkeelle laskemien osakkeiden kokonaismäärä kasvaa 8.487.155 osakkeesta 8.621.043 osakkeeseen.

Uusien osakkeiden rekisteröinnin odotetaan tapahtuvan joulukuun 2021 aikana. Myyjien arvo-osuustileille tullaan kirjaamaan uusia osakkeita koskeva kahden (2) vuoden luovutusrajoitus. Kauppahinnan ehdollinen osuus määräytyy Lukkaroinen Arkkitehdit Oy:n vuosien 2022–2024 tuloskehityksen perusteella ja maksetaan tiettyjen ehtojen täyttyessä käteisellä Myyjille vuonna 2025.

– Lukkaroinen vahvistaa palvelutarjontaamme, ja kaupan myötä meille muodostuu yli sadan arkkitehdin tiimi, mikä mahdollistaa hyvinkin isojen projektien suunnittelun. Lukkaroisen 40-vuotinen historia ja vakiintunut asema yhtenä Oulun seudun yhtenä suurimmista toimijoista sopii hyvin meidän arvomaailmaamme ja kriteereihimme. Myös yhtiön oikaistu tulos on koronavuosia lukuun ottamatta linjassa Solwersin keskipitkän aikavälin tavoitteiden kanssa, ja tilauskanta näyttää hyvältä, sanoo Solwers Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Leif Sebbas tiedotteessa.

– Lukkaroinen Arkkitehdit Oy:n toiminta on perustunut koko pitkän historian ajan asiakaslähtöisyyteen ja arvon tuottamiseen asiakkaalle. Solwersin arvot ja malli, jossa voimme jatkaa toimintaamme itsenäisesti omalla identiteetillämme, sopii erittäin hyvin strategiaamme. Solwers-yhtiöiden verkosto luo meille hyvän kasvualustan tuleville vuosille, jonka myötä pystymme entisestään kehittämään liiketoimintaamme, sanoo Lukkaroinen Arkkitehdit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Lukkaroinen tiedotteessa.

Yrityskauppa tukee Solwersin kasvustrategian toteuttamista, vahvistaa Solwersin asemaa Pohjois-Suomessa ja arkkitehtipalvelutarjontaa Helsingissä, nostaa henkilöstömäärää lähes 20 prosentilla ja tukee keskipitkän aikavälin taloudellisia tavoitteita. Kaupan myötä Solwers-yhtiöistä tulee entistä vahvempi arkkitehtipalvelujen toimittaja. Lukkaroinen Arkkitehdit Oy konsolidoidaan Solwersiin heti 01.12.2021 alkaen.

 

Lue lisää

Katso kaikki