Lujabetoni investoi Suomen suurimpaan elementtitehtaaseen Järvenpäässä

Luja rakentaa vuoden 2018 aikana erittäin suuren betonielementtitehtaan helpottamaan elementtipulaa vilkkaassa rakentamisen markkinassa.

Luja rakentaa vuoden 2018 aikana erittäin suuren betonielementtitehtaan helpottamaan elementtipulaa vilkkaassa rakentamisen markkinassa.

Lujabetoni Oy on ostanut Järvenpäässä sijaitsevan perinteikkään Konepajarakennuksen maa-alueineen. Kauppaan sisältyy noin 30.000 neliömetriä korkeaa tuotantotilaa, 5.000 neliömetriä toimistotilaa sekä noin 25 hehtaarin maa-alue.

Tuotantotila on korkeaa hallitilaa ja se on varustettu järeillä nostureilla niin sisätiloissa, varastorakennuksessa kuin ulkoalueella. Kiinteistöstä tulee tiloiltaan selkeästi Suomen suurin betonielementtitehdas. Tontille rakennettavalla tehtaalla lisätään erityisesti Luja-Superlaatan tuotantokapasiteettia.

Investointi on Lujabetonin suurin koskaan toteutetuista. Kokonaisinvestoinniksi arvioidaan noin 25 miljoonaa euroa.

”Uutuustuotteemme julkistettiin joulukuussa ja koko tämän vuoden tuotantokapasiteettimme on loppuunmyyty. Halusimme lisätä kapasiteettia nopeasti tärkeimpään kohdemarkkinaamme, pääkaupunkiseudun asuntorakentamiseen”, kertoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Uuden tehtaan tuotevalikoimaan kuuluvat Luja-Superlaatat, ontelolaatat, väliseinäelementit, seinäelementit ja kerrostalorakentamisen erikoiselementit. Tehtaan maksimaalinen tuotantomäärä vastaa jopa 10.000 kerrostaloasunnon elementtitarpeita vuosittain. Vertailun vuoksi koko Suomessa aloitettiin noin 35.000 kerrostaloasunnon rakentaminen vuonna 2017.

Lujabetoni investoi kuluvan vuoden aikana tehtaan yhteyteen suurikapasiteettisen betoniaseman, josta toimitetaan valmisbetonia rakennuskohteisiin Järvenpäässä, sen ympäristökunnissa ja pääkaupunkiseudulla Kehä III:lle asti. Lisäksi aloitetaan välittömästi investoinnit betonielementtien koneisiin, muotteihin ja laitteistoihin.

Tavoitteena on aloittaa elementtituotanto vielä vuoden 2018 aikana ja kasvattaa sitä nopeasti. Uusi elementtitehdas tulee olemaan hyvin merkittävä työllistäjä Järvenpäässä. Yhteensä jopa satoihin nousevan henkilöstömäärän rekrytoinnit aloitetaan yhteistyökumppanin kanssa heti.

”Tehtaan sijainti on erinomainen Suomen tärkeimpiä päämarkkinoita, pääkaupunkiseutua, Tamperetta ja Turkua ajatellen, ja meillä on tilaa ja mahdollisuuksia lisätä tuotantoa erittäin paljon tässä kiinteistössä”, sanoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen.

Lue lisää

Katso kaikki