Luja-yhtiöt: 178 asuntoa Helsingin Pasilan Postipuiston alueelle

Ympäristönäkökulma on hankkeessa huomioitu myös esimerkiksi viemärivesin lämmöntalteenottolaitteistolla.

Lujatalo Oy ja Helsingin asuntotuotanto (ATT) ovat solmineet urakkasopimuksen: Lujatalo rakentaa Helsingin asuntotuotannolle 178 asuntoa Helsingin Pasilaan uudelle Postipuiston alueelle. Hankkeen arvo on yhteensä 36 miljoonaa euroa.

Talotekniikka-lehti

Helsingin Postipuiston alue on rakentumassa yhteisölliseksi asuinalueeksi Pohjois-Pasilaan. Alueelle on laskettu rakennettavan asuntoja 5000 asukkaalle lähivuosien aikana.

Lujatalon alueelle rakentama asuinkerrostalokohde käsittää U-muotoon rakennettavan kerrostalon, jossa on kiinni toisissaan viisi asuinporrasta, A-E -portaat, ja yhteensä 178 eri kokoista asuntoa, pääosin yksiöitä ja kaksioita. Kohteeseen tulee myös 20 Soten erityisasumisasuntoa, joissa on tarkemmin huomioitu asumisen esteettömyys ja esimerkiksi korkeussäädettävät keittiön työtasot.

– Tässä hankkeessa huomioimme Helsingin, Espoon, Vantaan ja Turun kaupunkien, HSY:n sekä Senaattikiinteistöjen allekirjoittama Päästötön työmaa Green Deal – sopimuksen mukaiset ensimmäisen vaiheen vaatimukset, mikä tarkoittaa korkeaa vaatimustasoa työmaalla käytettävien työkoneiden, niiden käyttövoimien, työmaan sähkön ja lämmityksen sekä sisäisten kuljetuksien päästöjen vähentämisessä, kertoo Lujatalon työpäällikkö Juuso Haatainen tiedotteessa,

Ympäristönäkökulma on hankkeessa huomioitu myös esimerkiksi viemärivesin lämmöntalteenottolaitteistolla. Rakennuksesta poistuvista viemärivesistä kerätään erillisellä lämmöntalteenottolaitteistolla lämpöä talteen, ja se hyödynnetään kiinteistön lämmityksessä.

– On hienoa, että uusia energiansäästömenetelmiä kehitetään jatkuvasti asumisen energiapäästöjä pienentämään, Haatainen sanoo tiedotteessa.

Kohteen rakentaminen on aloitettu syyskuussa ja kohde valmistuu joulukuussa 2023.

Lue lisää

Katso kaikki