Liiketalon energiatehokkuus paranee Imatralla

Imatran keskustassa sijaitsevaan liikekiinteistöön tehdään energiatehokkuusremontti, joka parantaa kiinteistön käyttäjien olosuhteita ja pienentää hoitokuluja. Projektin tavoitteena on noin 200 000 euron säästöt investointien elinkaaren aikana.

LeaseGreen toteuttaa Killenkulman liikerakennukseen kiinteistöteknisen modernisoinnin avaimet käteen -hankkeena.

”Kiinteistö on saavuttanut 35 vuoden iän ja olisi joka tapauksessa tarvinnut remonttia lähitulevaisuudessa”, sanoo kiinteistön omistavan Evälahti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Evälahti. ”Saamme nykyaikaisen tekniikan, ja investoinnin kustannukset kuitataan energiansäästöllä.”

Killenkulmassa toimii muun muassa vaateliike, paperiyhtiö International Paperin toimisto ja kuntosali. Killenkulman energiatehokkuusprojektissa uusitaan kiinteistön rakennusautomaatio, saneerataan ilmanvaihto ja muutetaan tilojen valaistusta led-tekniikkaan.

Rakennuksen käyttäjien olosuhteet paranevat, kun ilmanvaihtoa ja lämmitystä voidaan ohjata tarkemmin. Kiinteistön omistajakin hyötyy, kun vuokralaisten tyytyväisyys paranee ja korjausvelka alenee.

”Tämä kiinteistö on ollut alusta asti meidän omassa omistuksessamme. Mutta jos se joskus tarvitsee myydä, niin totta kai talo on sitä arvokkaampi, mitä paremmassa kunnossa se on. Minä uskon, että tämä investointi johtaa kokoonsa nähden yli kaksinkertaiseen arvonnousuun”, Evälahti sanoo.

Killenkulmassa on tilaa noin 2400 m2 ja sen energianlähteenä on kaukolämpö. Kiinteistö muodostaa noin kymmenesosan Evälahti-konsernin omistuksessa olevasta kiinteistömassasta. Evälahti Oy on yksi Etelä-Karjalan johtavista rakennusliikkeistä.

Lue lisää

Katso kaikki