Lemminkäisen Rantatunneli-projektille vuoden RIL-palkinto

Allianssi teki hankkeen aikana 114 innovaatiota, joiden arvo on yli 20 miljoonaa euroa.

Rakennusinsinöörien vuoden 2016 RIL-Palkinto on myönnetty Tampereen Rantatunnelille, jonka toteuttamisesta vastasi Lemminkäisen, A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n ja Saanio & Riekkola Oy:n muodostama allianssiryhmittymä. Hankkeen tilaajaosapuolina toimivat Tampereen kaupunki ja Liikennevirasto.

Palkinnon saajan valitsi kolmen finalistin joukosta OP Ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen.

”Hanke edustaa laajuudessaan ja vaativuudessaan hienolla tavalla suomalaista rakennusteknistä osaamista. Se luo myös merkittävine aikataulualituksineen ja muutenkin vähintään tavoitteiden mukaisena suorituksena kaivattua positiivista mielikuvaa julkiseen keskusteluun”, Karhinen perustelee.

”Kyseessä on merkittävä keskustahanke, joka toteutettiin onnistuneesti ihmisten olohuoneiden välittömässä läheisyydessä, ympäristöä kunnioittaen. Kyseessä on vaikuttava ja onnistunut hanke, josta Tampereen ohella saa olla ylpeä koko muu Suomi”, jatkaa Karhinen.

Tampereen Rantatunneli avattiin liikenteelle 16.11.2016, puoli vuotta etuajassa, budjetin pitäessä. Allianssi teki hankkeen aikana 114 innovaatiota, joiden arvo on yli 20 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Katso kaikki