Lemminkäinen rakentaa Nepenmäen koulun Joensuuhun

Hankkeen kokonaisarvo on 22,7 miljoonaa euroa, josta Lemminkäisen osuus on 13 miljoonaa euroa.

Lemminkäinen ja Joensuun kaupunki ovat sopineet Nepenmäen koulun rakentamisesta Joensuuhun. Työ suoritetaan jaettuna urakkana, jossa Lemminkäinen vastaa rakennusteknisistä töistä. T

yöt alkavat syksyllä 2016 ja päättyvät kesällä 2018. Hankkeen kokonaisarvo on 22,7 miljoonaa euroa, josta Lemminkäisen osuus on 13 miljoonaa euroa.

Joensuuhun rakennettavan Nepenmäen yhtenäiskoulun uudisrakennus on kerrosalaltaan 10 745 m2, ja sitä käyttää noin 700 koululaista ja sata henkilökunnan edustajaa. Lisäksi rakennukseen sijoitetaan kirjasto sekä liikunta-, vapaaopisto- ja nuorisotoiminnan tiloja käyttöasteen nostamiseksi mahdollisimman suureksi.

”Pyrimme saamaan tiloista pedagogisesta näkökulmasta joustavat ja monikäyttöiset. Tämän päivän uuteen oppimisympäristöön kuuluvat myös muun muassa uudella teknologialla varustetut erikoisluokat”, sanoo Joensuun tilakeskuksen johtaja Timo Korhonen.

Lemminkäinen rakentaa parhaillaan Joensuussa myös kuutta asuinkerrostaloa.

Kuvassa: Lemminkäisen elinkaarihanke Martti Ahtisaaren koulu on Kuopion Saaristokaupungissa syksyllä 2011 toimintansa aloittanut alakoulu.

Lue lisää

Katso kaikki