Lemminkäinen louhii maanalaisen jätevesipuhdistamon Mikkeliin

Uudesta puhdistamosta tulee yksi Euroopan tehokkaimmista ja moderneimmista jätevesipuhdistamoista.

Lemminkäinen ja Mikkelin vesilaitos ovat sopineet Mikkelin uuden maanalaisen jätevesipuhdistamon kalliorakennusurakan toteuttamisesta. Työt alkavat syyskuussa 2016 ja valmistuvat kesäkuussa 2018. Urakan arvo on 12,3 miljoonaa euroa.

Urakkasopimukseen sisältyy Metsä-Sairilan alueelle tulevan jätevesipuhdistamon louhinta ja kalliotilojen lujittaminen sekä ajoluiskan ja luolaan tulevien betonirakenteiden rakentamista. Lemminkäinen louhii urakan aikana yhteensä noin 160 000 kiintokuutiometriä kalliota uuden puhdistamon tieltä.

”Uudesta puhdistamosta on tulossa yksi Euroopan tehokkaimmista ja moderneimmista jätevesipuhdistamoista. Olemme tyytyväisiä, että saimme kokeneen ja luotettavan kalliorakentajan toteuttamaan yhden hankkeen isoimmista urakkakokonaisuuksista. Uskomme, että tämä on eduksi koko hankkeelle”, kertoo Mikkelin vesilaitoksen johtaja Reijo Turkki.

”Maanalainen jätevesipuhdistamo rakennetaan Metsä-Sairilan jätehuoltoaseman yhteyteen, jossa teimme aiemmin tänä vuonna urakan valmistelevia töitä. Varmistamme, että jätehuoltoaseman toimintaa häiritään mahdollisimman vähän”, kertoo Lemminkäisen infraprojektit-liiketoimintasegmentin johtaja Harri Kailasalo.

Jätä kommentti

*

*