Tuotekehityksen avulla voidaan vaikuttaa myös putkiremonttien kuluihin. Kuvassa Lehdon kotimaisilla tehtailla tuotekehitetty nousuelementti.

Lehto käynnistää 360 asunnon putkiremontit pääkaupunkiseudulla

Taloyhtiöt haluavat varmistaa yhtä aikaa putkiremonttiensa kohtuuhinnan ja projektin onnistumisen.

Lehto käynnistää kesän ja syksyn aikana neljä isoa linjasaneeraus-hanketta pääkaupunkiseudulla. Yhteensä Helsingin Laajasalon, Vantaan Myyrmäen, Hyvinkään ja Espoon Karakallion kohteissa on 360 asuntoa.

Tällä hetkellä markkinassa korostuu asiakkaiden kiinnostus yhtä aikaa kohtuuhintaisuuteen ja toisaalta vakuuttaviin referensseihin, joiden avulla halutaan varmistua kalliiden remonttien onnistumisesta.

”Perinteisten putkiremonttien hinnat markkinoilla ovat nousseet tasaisesti vuosi vuodelta. Olemme pystyneet laskemaan remonttien hintaa, mikä on tämän hetkisessä markkinassa ja hintojen noustessa asiakkaille ratkaisevaa”, kertoo putkiremonttien liiketoimintajohtaja Ari Saartoala Lehto Groupista.

”Yksi tapa vaikuttaa hintaan on tuoda KVR-malli myös putkiremontteihin. Kun suunnittelu ja toteutus yhdistetään, remontin kustannukset alenevat.”

”Kun taloyhtiöllä on vain yksi sopimuskumppani ja vastuutaho, ei aikataulu eikä budjetti pääse venymään esimerkiksi lukuisten alihankkijoiden myötä. Lisäksi remontti saadaan käyntiin nopeammin.”

Hinnan lisäksi asiakkaita puhuttaa myös laadunvarmistus. Taloyhtiöt haluavat varmistaa jo sopimusvaiheessa, että remontti onnistuu.

”Taloyhtiöt suosivat tekijöitä, joilla on pitkä tausta putkiremonteissa. Lisäksi arvostetaan sitä, että tekijältä löytyy oma, vakituinen henkilöstö.”

Nousuelementeillä vältetään hormin avaukset

Toinen tapa vaikuttaa putkiremonttien nousevaan hintaan on hyödyntää saneerauksissa tuotekehitystä.

”Olemme tuotekehittäneet nousuelementtejä omilla tehtaillamme ja oppineet hyödyntämään ratkaisua yhä useampiin kohteisiin. Sen turvin taloyhtiöt välttyvät raskailta hormien avauksilta, mikä näkyy jälleen alenevina kustannuksina”, Saartoala sanoo.

”Nousuelementti tuotteena auttaa taloyhtiöitä myös käyttövesiputkien huolloissa ja vaihdoissa. Vuoden 2018 alussa voimaan tuli rakennusmääräyksen uusi asetus, jonka mukaan käyttövesiputket pitää olla helposti huolettavissa ja vaihdettavissa.”

Rahoitusehtojen kiristyessä taloyhtiöt hakevat ratkaisuja linjasaneerauksiensa rahoittamiseen. Yksi ratkaisu, joka tällä hetkellä kiinnostaa on täydennysrakentamisen ja linjasaneerauksen yhdistäminen.

”Esimerkiksi 60-70-luvuilla taloyhtiöitä rakennettiin vielä väljille tonteille. Hyvässä tapauksessa taloyhtiö voi myydä tällaista väljää tilaa rakennusoikeutena ja rahoittaa sen turvin putkiremonttinsa.”

Jätä kommentti

*

*