Lehto: 30 % edullisempi putkiremontti tuplatakuulla

Kilpailu putkiremonttien ympärillä kiihtyy. Lehto tuo putkiremontteihin talousohjatun mallin. Lopullinen hinta tiedetään jo remontin aloitusvaiheessa.

Lehdon TST-putkiremontin (talousohjatusti suunniteltu ja toteutettu) mallin ytimessä on ajatus suunnittelun ja toteutuksen keskittämisestä yksiin käsiin, mikä alentaa urakan hintaa, varmistaa rakentamisen laatua ja lyhentää remonttien kestoa. Vastaavaa mallia on menestyksekkäästi toteutettu vuosia jo uudisrakentamisen puolella.

Lehto Groupin talousohjatun rakentamisen malli pohjautuu siihen lähtökohtaan, että jopa 80 % remonttikustannuksista määräytyy jo suunnitteluvaiheessa.

Perinteisesti putkiremonttia valmistelevat taloyhtiöt teettävät suunnitelmat itse ja kilpailuttavat urakoitsijat valmiilla suunnitelmilla. Kun suunnitelmat ovat valmiit, hintaluokka on jo lukittu, vaikka kukaan ei vielä tiedä, kuinka paljon remontti todellisuudessa maksaa.

Urakkahinta määräytyy urakoitsijoiden kilpailutuksessa ja usein hinnaltaan halvin urakoitsija valitaan toteuttajaksi. Taloyhtiö on vastuussa omista suunnitelmistaan, joten kaikki suunnitelmien muutokset tuovat lisäkustannuksia. Lisälaskutusta voi tulla urakan aikana jopa 10 % urakkahinnan päälle.

Lehdon TST-putkiremontin lopullinen hinta tiedetään jo remontin aloitusvaiheessa. Putkiremontissa tilaaja tekee vain yhden sopimuksen. Lehto vastaa kohteen suunnittelusta ja toteutuksesta avaimet käteen -periaatteella. Suunnittelu saadaan toteutettua nopeasti ja hallitusti, jolloin prosessi etenee perinteistä urakkaa nopeammin. Näin varmistetaan aika- ja kustannushyödyt asiakkaille.

 

Neliöhinta painuu alle 600 euroon

”Olemme pystyneet todentamaan jopa 30 % kustannussäästöt toteutuneissa linjasaneerauksissa. Esimerkiksi Helsingin Munkkivuoresta muistan kaksi vierekkäistä, 45 asunnon taloyhtiötä, joista toiseen teimme tarjouksen talousohjatulla mallilla – ja toiseen perinteisellä urakkamallilla asiakkaan toiveesta. Urakan sisältö oli pääosin sama, mutta talousohjatulla mallilla se tuli peräti 180 000 euroa edullisemmaksi. Summat ovat hurjia, mutta ne osoittavat mallimme hyödyn”, kertoo toimitusjohtaja Ari Saartoala Lehto Groupilta.

”Tavoitteemme on painaa putkiremonttien hinnat alle 600 euroon neliöltä myös pääkaupunkiseudulla”, jatkaa Saartoala.

TST-putkiremontissa urakoitsija vastaa omalla kustannuksellaan suunnitelmien toteutettavuudesta.

”Käyttämämme mallin myötä projektien toteutusaikaa on pystytty merkittävästi lyhentämään perinteisestä. Asuntokohtaisessa työajassa puhutaan enää viikoista, ja koko kohde voidaan tehdä valmiiksi suunnittelun aloituksesta luovutukseen jopa kuudessa kuukaudessa. Toteutusaika on lyhentynyt myös omalla tehtaalla valmistettujen nousuelementtien ansiosta”, Saartoala kertoo.

Urakoitsijan kannalta TST-malliin kuuluu iso vastuu, sillä urakoitsija vastaa niin suunnitelmien toteutuskelpoisuudesta kuin kustannuksistakin. Aivan kaikille yrityksille tämä malli ei siis sovi, vaan taustalla täytyy olla vakavarainen toimija, jolla on vankka kokemus alalta ja paljon erityyppisiä kohteita takanaan.

Lue lisää

Katso kaikki