Leanheat voitti Vuoden Lähienergiaratkaisu 2018 -kilpailun

Vuoden Lähienergiaratkaisu 2018 -kilpailun osallistujat keskittyivät ratkomaan energian puhdistamisen ongelmia.

Tuomaristo valitsi kilpailun voittajaksi Vuoden Lähienergiaratkaisu -sarjassa Leanheat Oy:n ja Vuoden Lähienergiaratkaisija -sarjassa Uutta avointa energiaa -hankkeen. Lisäksi tuomaristo myönsi kunniamaininnan Lämpöä-hankkeelle.

Tuomaristo perusteli valintaansa sillä, että Leanheatin palvelu kohdistuu kaukolämmitteisten kerrostalojen lämmityksen älykkääseen säästöön sekä päästöjen vähentämiseen energiatehokkuutta parantaen ja asumismukavuus huomioiden. Tuomaristo kiittää palvelua erityisesti siitä, että se on tarkoitettu kaukolämmitteisille taloyhtiöille ja vuokrakerrostaloille, joille on muuten vähän energiatehokkuutta parantavia palveluja tarjolla. Palvelun digitaalisuus tekee siitä helposti skaalautuvan, ja palvelun piirissä olevien asuntojen määrän suuri kasvu on osoitus ratkaisun kustannushyödyistä kuluttajille.

”Leanheat on rakennettu avoimeksi ja yhteensopivaksi erilaisten antureiden, taloautomaation, valvomoiden ja raportointijärjestelmien kanssa. Samanaikaisesti järjestelmä auttaa kaukolämpöyhtiöitä käyttämään energiaa tehokkaammin ja pienentämään hiilijalanjälkeään”, kertoo Leanheat Oy:n toimitusjohtaja Jukka Aho.

Vuoden 2018 loppuun mennessä Leanheat on asennettu jo 100 000 asuntoon ympäri maailmaa, ja yhtiön tavoitteena on miljoona asuntoa vuoteen 2022 mennessä.

”Liikenteestä syntyy noin viidennes ja lämmityksestä noin neljännes Suomen päästöistä. Tässä tilanteessa energiantuotannon ja -kulutuksen CO2-päästöjen vähentämisessä lämmitys ja liikenne ovat ne sektorit, joihin on erityisesti panostettava. Oli hienoa todeta, että kilpailuehdotukset keskittyivät näihin. Toinen havaintomme oli, että päästöjen vähentämistä haettiin energiatehokkuutta parantamalla ja energiankulutusta vähentävillä ratkaisuilla”, Lähienergialiiton toiminnanjohtaja Tapio Tuomi sanoo.

 

 

Jätä kommentti

*

*