Leanheat siirtyy Danfossin omistukseen

Danfoss on lisännyt omistuksensa suomalaisen kasvuyrityksen Leanheatin osakkeista 100 prosenttiin.

Leanheat on erikoistunut kaukolämmitteisten rakennusten lämmityksen valvontaan, ohjaamiseen ja optimointiin tekoälyn sekä antureiden avulla.

Danfoss ja Leanheat aloittivat yhteistyön vuonna 2016, jolloin Danfoss myös sijoitti Leanheatiin. Danfoss on vähitellen kasvattanut omistusosuuttaan, ja nyt allekirjoitetulla sopimuksella loputkin Leanheatin osakkeet siirtyvät Danfossin omistukseen.

Danfossin syvällisen järjestelmä- ja sovellusosaamisen yhdistäminen Leanheatin vahvaan osaamiseen analytiikkaohjelmistojen kehittämisessä on iso askel markkina-aseman vahvistamisessa tärkeissä segmenteissä, kuten kerrostalomarkkinoilla ja kaukolämpöjärjestelmissä. Lisäksi osto vahvistaa Danfossin ydintoimintojen digitalisointia.

”Kolmen viime vuoden aikana olemme tutustuneet toisiimme niin yritys- kuin yksilötasollakin. Kaikki kanssakäyminen on vahvistanut yhteistä visiotamme ja arvolupaustamme markkinoilla”, sanoo Danfoss Heating -liiketoimintojen johtaja Lars Tveen.

”Arvostamme Leanheatin kehittämää ja markkinoille tuomaa teknologiaa, heidän asiantuntevaa henkilöstöään sekä vahvaa yrittäjäasennetta. Tämä on Leanheatin arvokas ydin, jonka haluamme säilyttää myös jatkossa.”

Leanheatin osto tuo uusia innovatiivisia, täydentäviä palveluja ja liiketoimintamalleja Danfoss Heating -liiketoimintaan, jossa Leanheat jatkaa toimintaansa omana liiketoimintayksikkönä nykyisen toimitusjohtaja Jukka Ahon johdolla.

Leanheat on johdonmukaisesti ylittänyt alkuperäisen liiketoimintasuunnitelman tavoitteet, jotka laadittiin Danfossin ensimmäisen sijoituksen yhteydessä vuonna 2016. Yrityskaupan saattaminen päätökseen on osoitus Leanheatin menestyksestä lyhyen ajan sisällä. Yrityksen asennuskanta on kasvanut vauhdilla, ja sen markkinapotentiaali rakennusten muuttamisessa älykkäiksi on valtava.

Vuoden 2018 loppuun mennessä Leanheatin ratkaisu oli asennettu 100 000 asuntoon maailmanlaajuisesti ja tavoitteena on miljoonan asunnon rajapyykki vuonna 2022.

”Päätöksemme yhteistyön aloittamisesta Danfossin kanssa vuonna 2016 mahdollisti meille huomattavasti ennakoitua nopeamman etenemisen kohti vahvaa johtoasemaa tekoälyn ja antureiden avulla tehtävässä energiaoptimoinnissa”, kertoo Aho.

”Voimme kaikki olla ylpeitä tähänastisista saavutuksistamme, ja odotan suurella innolla kasvupolkumme seuraavaa vaihetta, jossa keskeinen tavoite on laajentumisen kiihdyttäminen kansainvälisillä markkinoilla.”

 

Jätä kommentti

*

*