Lasten Sähkökisassa sähköuutisia ja sähkönkäytön oppaita

STEK ry:n lasten Sähkökisassa 1. ja 2. -luokkien sarjassa pääpalkinto jaettiin kahden työn kesken. 5. ja 6. -luokkien sarjassa videot olivat suosituin formaatti. 3. ja 4. -luokkien sarjassa palkintoa ei tänä vuonna jaettu ollenkaan.

”Sähkökisan periaatteena on, että koululaiset perehtyvät ensin aiheeseen taustamateriaalin avulla ja ideoivat sen perusteella kisaan osallistuvan kilpailutyön. Vaikka tämä toteutustapa on ollut käytössä jo pitkään, on se uuden opetussuunnitelman myötä taas ajankohtainen ja tukee hyvin ilmiöpohjaista oppimista. Kilpailutyön työstäminen onnistuu helposti usean eri aineen oppitunnilla, mikä tekee siitä myös opettajan kannalta helposti toteutettavan”, STEKin toimitusjohtaja Timo Kekkonen sanoo.

1 ja 2. – luokkalaisten sarjassa pääpalkinto jaettiin kahden työn kesken, jotka erottuivat selvästi muista töistä. Sodankyläläisen Aleksanteri Kenan koulun 2D palkittiin ”Koululaisen sähköopas” kirjasesta, ja jyväskyläläisen Keljonkankaan koulun 1D ”Lasten sähköuutiset” -videosta.
5 ja 6. -luokkalaisten sarjassa video oli suosituin formaatti. Pääpalkinnon voitti kuusamolaisen Nilonkankaan koulun 5A tietopohjaisella ja mittavan taustatyön vaatineella videollaan ”Myrsky2”. Toiselle sijalle sijoittui Tikkalan koulun yhdistetyn 5. ja 6. luokan ”Sähkö erikois uutiset”, jossa vakavia asioita tarkasteltiin humoristisella otteella.
3 ja 4. -luokan sarjassa osallistujia oli poikkeuksellisen vähän, eikä mikään kilpailutöistä yltänyt varsinaisen palkinnon arvoiseksi. Kaikille sarjan osallistujille jaettiin kuitenkin pieni rahapalkinto osallistumisesta.

Kuvassa Aleksanteri Kenan koulun 2D

Lue lisää

Katso kaikki