Lappeenrantaan perustettu professuuri kehittää ratkaisuja uusiutuvaan sähköntuotantoon

LUT-yliopisto on perustanut Lappeenrannan alueelta saaduilla varoilla uusiutuvaan energiaan keskittyvän sähkötekniikan professuurin. Tehtävään valittiin LUT-taustainen tekniikan tohtori Antti Kosonen.

Tohtori Antti Kosonen. Kuva LUT.

LUT-yliopisto on perustanut Lappeenrantaan uusiutuvan sähköntuotannon systeemitekniikan ja sovellusten professuurin. Uudeksi professoriksi on valittu LUT-yliopistossa tutkijaopettajana menestynyt tekniikan tohtori Antti Kosonen, joka aloitti tehtävässään joulukuun alussa, kerrotaan LUT:n tiedotteessa.

Kososella on pitkä kokemus energiajärjestelmien monipuolisesta tutkimuksesta. Hän on kunnostautunut myös kansainvälisen tutkimusyhteistyön rakentajana. Kososen työhön kuuluu paitsi tutkimus- ja koulutustyötä myös yhteiskunnallista vaikuttamista. Hänen mukaansa professori voi tieteellisten tulosten kautta vaikuttaa päätöksentekoon yrityksissä ja politiikassa.

– Haluaisin vaikuttaa etenkin siihen, että puhtaan siirtymän edistämiseksi tehtäisiin yhteiskunnan kannalta mahdollisimman hyviä teknistaloudellisia valintoja sekä Suomessa että maailmalla, Kosonen sanoo tiedotteessa ja jatkaa:

– Tärkein tavoitteeni on, että pystyn osaltani vaikuttamaan ilmastopäästöihin ja fossiilisista irtautumiseen, jotta meillä olisi tulevaisuudessa edellytyksiä elää tällä ainutlaatuisella planeetallamme.

Lue lisää

Katso kaikki