Lapin keskussairaala laajenee

YIT ja Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ovat allekirjoittaneet sopimuksen Lapin keskussairaalan laajennushankkeen kehitysvaiheesta.

YIT ja Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ovat allekirjoittaneet sopimuksen Lapin keskussairaalan laajennushankkeen kehitysvaiheesta.

Allianssimallilla toteutettavan laajennushankkeen arvo on kokonaisuudessaan noin 66 miljoonaa euroa. Nyt käynnistetty kehitysvaihe alkaa tammikuussa 2019 ja päättyy syyskuussa 2019, jonka jälkeen alkavan toteutuksen on määrä olla valmis syyskuussa 2023.

Laajennushanke sisältää kahden uudisrakennuksen rakentamisen nykyisen sairaalaan alueelle Rovaniemellä. Noin 22 700 neliömetrin suuruiseen rakennukseen sijoittuvat yleissairaalan toiminnot ja toiseen, noin 8 000 neliömetrin rakennukseen psykiatrinen sairaala. Lisäksi peruskorjattavia tiloja on 2 800 neliömetriä. Suunnittelussa ja rakentamisessa on huomioitu rakennuksen ekologisen jalanjäljen minimointi sekä investoinnin ja käytön kokonaistaloudellisuus.

”Uudisrakennuksessa saamme käyttöömme joustavat ja tarkoituksenmukaiset tilat”, sanoo laajennushankkeesta vastaava Janne Keskinarkaus Lapin sairaanhoitopiiristä. ”Allianssimalli valikoitui ratkaisuksi tarpeeseemme varmistaa, että rakentamisessa huomioidaan sairaalatoiminnan erityisvaatimukset hankkeen alusta loppuun saakka.”

”Allianssimallilla varmistetaan tiivis yhteistyö ja tiedonvaihto hankkeen osapuolten kesken. Se soveltuu sairaalarakentamisen kaltaiseen vaativaan hankkeeseen, jossa tarvitaan erikoisosaamista muun muassa taloteknisten ratkaisujen osalta tai rakennustekniikan eri osapuolilta”, sanoo Pohjois-Suomen talonrakentamisen aluejohtaja Marko Palonen YIT:ltä.

Allianssiin kuuluvat rakennusurakoitsijana toimivan YIT:n lisäksi rakennuttajakonsultti Prodeco, arkkitehtisuunnittelusta vastaava Verstas Arkkitehdit sekä erikoissuunnittelun ryhmä, johon kuuluvat Granlund, WSP Finland sekä L2 Paloturvallisuus. Talotekniikasta vastaa YIT:n kumppanina Are.

Lue lisää

Katso kaikki