Länsimetron kakkosvaiheen pääsähkönjakelu-urakka Winco ja Eurolaite -työyhteenliittymälle

Länsimetron kakkosvaiheen Matinkylä-Kivenlahti pääsähkönjakelu-urakan kilpailutuksen on voittanut työyhteenliittymä Winco Oy ja Eurolaite, toimituksen arvo on 4,8 miljoonaa euroa.

Länsimetron kakkosvaiheen pääsähkönjakelu-urakan kilpailutuksen on voittanut työyhteenliittymä Winco Oy ja Eurolaite, toimituksen arvo on 4,8 miljoonaa euroa.

Pääsähkönjakelu-urakkaan sisältyy keskijännitekojeistot, jakelumuuntajat apujärjestelmineen ja tarvittavine kaapelointeineen mukaan lukien laitteet, materiaalit ja asennukset. Urakassa asennetaan yli 50 kilometriä keskijännitekaapelia, joka toimii Matinkylä-Kivenlahti-rataosuuden sähkönjakelun pääverkkona.

”Wincolle urakka on tärkeä päänavaus Länsimetron kakkosvaiheen projekteihin. Vahvan sähköteknisen osaamisen lisäksi hyödynnämme Länsimetron ensimmäisen vaiheen töistä saatuja oppeja. Urakka tuo myös toivottua jatkoa GRK:lla jo käynnissä oleviin Ratalinjan ja Finnoon aseman hankkeisiin”, kertoo Wincon aluepäällikkö Tero Palosaari.

Eurolaite toimittaa projektiin jakelumuuntajat ja kaapelointivarusteet sekä työturvavälineet. Eurolaitteella on Suomen laajin tuotevalikoima ratasähköistykseen.

Pääsähkönjakelun urakka käynnistyy marraskuussa 2018

Länsimetron kakkosvaiheen arvioitu valmistumisaika on 2023. Kuluvana vuonna on siirrytty louhinnasta rakentamiseen. Kaikkien viiden aseman ja ratalinjan projektinjohtourakoitsijat on valittu. Sivu-urakoiden kilpailutus on käynnissä jatkuen kesään 2019. Sammalvuoren varikolla on jo siirrytty talotekniikkatöihin.

”Pääsähkönjakelun pääverkon asentaminen on aikataulun kannalta tärkeä osa kakkosvaiheen rakentumista. Työyhteenliittymällä on tarvittava kokemus ja osaaminen vaativaan maanalaiseen rakentamiseen”, toteaa Länsimetro Oy:n tekninen johtaja Raimo Kaunismäki.

Vuoteen 2022 asti asemilla ja ratalinjalla rakennetaan ja sen jälkeen siirrytään käyttöönottovaiheeseen, johon kuuluu urakoiden vastaanotot, laaja testausvaihe sekä viranomaishyväksynnät. Länsimetron osalta metro on valmis, kun se luovutetaan operaattorin käyttöön liikenteen aloittamisen valmisteluja varten.

 

Lue myös: Kivenlahden uudistaminen alkaa metroaseman ympäristöstä

 

Lue lisää

Katso kaikki